Ovo su poslovne kombinacije koje ćemo nositi u decembru

0

Prvi zimski mjesec sa sobom donosi prilično hladno vrijeme, snijeg, ali i određene komade garderobe koje nosimo tokom zimskih mjeseci. Kada je riječ o decembru i poslovnim kombinacijama, donosimo vam osamnaest fantastičnih primjera koji vam mogu poslužiti kao inspiracija.

Mornarski stil


Iako je za postizanje mornarskog stila potrebno birati određene komade garderobe (kao što su pantalone ili suknje sa visokim strukom, a koje sa strana imaju red vertikalno raspoređenih dugmadi), možete ga postići i pomoću usklađivanja određenih boja, a u prvom redu teget i bijele. Teget pantalone su odlična opcija u poslovnim prilikama, bilo da se radi o nešto širim i klasičnim modelima, a odlične su i za kombinovanje sa raznim modelima majica i bluza. Ništa manje privlačno izdanje dobićete i ako pomenute pantalone kombinujete sa rolkom koja je u istoj nijansi. Na kraju, da dobijete mornarski stil, kombinaciji dodajte bijeli kaput ili bijelu zimsku jaknu ravnih linija. Što se tiče obuće, klasične salonke, stileto gležnjerice ili čizme do koljena odlična su opcija, a koje ćete birati u zavisnoti od modela pantalona.

Savršena zimska haljina


Haljine su uvijek poželjne, bez obzira na to o kojoj se prilici radi, a bez problema ih možete nositi i na posao. Naravno, bitno je da to ipak budu nešto “konzervativniji” modeli haljina (potrebno je prilagoditi dužinu i dekolte – dužina minimalno do pola lista i što diskretniji dekolte), a savršena zimska haljina za posao je pletena ili džemper haljina sa visokom ili rol kragnom. Topla i ugodna, možete je nositi i u svim drugim formalnim prilikama, a biće dovoljno da joj dodate kaput i čizme te (po potrebi) prsluk od vještačkog krzna. Boja? S bijelom nikada nećete pogriješiti.

Suknja sa visokim strukom


Idealna za sve prilike, a posebno ako se radi o modelu olovka kroja. Baš pomenuti model možete nositi i u poslovnim prilikama, a definitivno će dodati i par centimetara vašoj silueti. Suknja sa visokim strukom odlična je u kombinaciji sa košuljama i bluzama, mada nema greške ni ako je kombinujete sa majicama. Naravno, imajući u vidu da je decembar hladniji mjesec, bilo bi poželjno da kombinaciji dodate džemper ukoliko se odlučite za košulju ili kardigan, ako birate majice. Kaput i čizme će ovu kombinaciju učiniti ugodnijom, ali i modernijom. Odlično ćete uraditi i ako dodate šal, što zavisi od modela kaputa (ako je kaput “otvoreniji”, šal je odlična opcija, u suprotnom bi bio suvišan).

Uske pantalone


Ali ne baš one koje “pucaju” na vama (znate na šta mislimo), a koje možete nositi u formalnim prilikama. U ovom konkretnom slučaju, riječ je o pantalonama koje prate liniju tijela, odnosno nogu i čije se nogavice sužavaju kako se kreću ka dole. Upravo ta karakteristika ih čini odličnim komadom garderobe za kombinovanje sa gležnjericama i čizmama. Pantalonama dodajte majicu i džemper, ne zaboravite na kaput i dobijate veoma pristojno poslovno izdanje. S druge strane, ukoliko se odlučite da umjesto kaputa dodate zimsku jaknu, dobićete nešto opuštenije izdanje koje odgovara svim prilikama.

Samo dvije boje


Decembar. Hladan, često tmuran i prilično monoton. Ipak, da biste malo razveselile svoj stajling i učinile ga modernim i upečatljivim, nosite komade garderobe u jarkim bojama. Primjera radi, crvena sa narandžastim podtonovima veoma je moćna i upečatljiva boja, a koja će vas dovesti u prvi plan, gdje god se pojavite. Pantalone i blejzer u pomenutoj boji odlična su opcija, a možete ih “umiriti” i dodatno istaknuti pomoću bež džempera i čizmi u istoj boji. Na kraju, bež jakna ili kaput će biti odlična završnica, a vi dobijate privlačan i upečatljiv stajling koji se sastoji od samo dvije boje. Jednostavno, a efektno.

Za opušteni radni dan


Sigurno postoji bar jedan dan sedmično kada želite da imate malo opušteniji poslovni stajling i to je sasvim u redu. Ipak, kako ne biste baš previše odudarale od poslovnog dres koda i dalje je potrebno da izgledate veoma pristojno. To možete postići i na sljedeći način: bijele farmerice ili bijele pantalone kombinujte sa džemperima koji imaju natpise ili su ukrašeni nekom vrstom aplikacije. Naravno, potrebno je da sve bude s ukusom pa nemojte pretjerivati. Kombinaciji dodajte omiljene kožne gležnjerice ili čizme i kaput boje kamilje dlake (ili u nekoj drugoj neutralnoj boji).

Košulja haljina


Mada smo navikle da ovaj popularni komad garderobe nosimo tokom ljetnje sezone, bez problema ga možete uvrstiti i u svoj zimski stajling. Košulja haljina odlična je opcija, jer se radi o komadu garderobe koji neodoljivo podsjeća na košulju, samo je duži od klasičnih modela košulja. Ovog decembra kombinujte je sa nešto dužim džemperom koji ima rol kragnu (mada možete i sa dužim džemperom koji ima okrugli ili V izrez) te dodajte čizme preko koljena. Tako ćete dobiti moderno, privlačno i udobno izdanje, a koje ćete dovesti do fantastične kombinacije kada mu dodate klasični kaput.

Monohromatsko izdanje


Tokom onih dana kada ne znate šta obući, monohromatski stil jedna je od najsigurnijih opcija. Kombinovanje različitih nijansi iste boje veoma je popularan trend, a odličan je u svim prilikama. Krem pantalone kombinujte sa majicom i kardiganom u nekoj od krem nijansi, a na kraju dodajte i kaput ili jaknu koje su iz istog spektra boja. Što se tiče obuće, ovdje ne morate pratiti boje koje ste odabrale za ostatak kombinacije, ali bi bilo dobro da birate gležnjerice ili čizme koje su u nekoj od neutralnih nijansi (recimo, crne, sive ili smeđe).

Zimska svježina


Bijela je jedna od onih nijansi koje uvijek rado nosimo i, mada je najpopularnija ljeti, nema problema ni ako je nosite tokom svih drugih sezona, uključujući i zimu. Klasične bijele farmerice možete nositi i u poslovnim prilikama, a dodajte im bijeli džemper i dobićete veoma svježe izdanje. Kako se ne biste u potpunosti stopile sa snježnim pokrivačem, kombinaciji možete dodati čizme (bilo da se radi o modelu preko koljena ili klasičnim modelima koji sežu do koljena) u nekoj od toplih zemljanih boja. Na kraju, stajling dodatno začinite pomoću ponča sa etno uzorcima ili kaputa boje kamilje dlake.

Kožne helanke


Kako nam stignu hladni dani, tako nam u prvi plan dolaze i popularne kožne helanke. One su uvijek prisutne tokom hladnijih dana, a odlično je što ih možete nositi u svim prilikama (naravno, ako ih uopšte volite). Crne kožne helanke su najčešći model koji možete svuda vidjeti, ali jednako dobro ćete uraditi ako ove sezone birate i smeđe ili bordo. One su još upečatljivije, a bez obzira da li ih nosite na posao ili u neformalnim prilikama, bitno je samo da poštujete jedno pravilo, a to je da gornji dio kombinacije mora biti nešto duži.

Suknja olovka kroja


Elegantna i privlačna, suknja olovka kroja je komad garderobe koji je tako dobar izbor u poslovnim prilikama. Jednostavna za kombinovanje, a opet veoma efektna i upečatljiva, ovog decembra možete je kombinovati sa crnom rolkom preko koje ćete dodati klasičnu bijelu košulju. Na taj način ćete zadovoljiti klasičnu formu poslovnog stajling (suknja i košulja), a rolka će se pobrinuti da vam bude dovoljno toplo te da imate i veoma moderan stajling. Kaput će samo dodatno pridonijeti eleganciji, a što se tiče obuće, ovdje možete dodati klasične salonke mada sigurno nećete pogriješiti ni sa čizmama do koljena.

Dašak glamura


Životinjski uzorak veoma je upečatljiv dezen, a koji možete nositi i u poslovnim prilikama. Ukoliko ne želite da se ograničite samo na asesoare sa ovim uzorkom, odlična opcija je suknja. Ona će sigurno privući pažnju, a najbolje bi bilo da je kombinujete sa komadima garderobe u neutralnim nijansama. Jedan od njih je i crna rolka, a druga opcija je bijela košulja preko koje možete prebaciti sivi kardigan. Crne gležnjerice su odličan izbor u ovoj kombinaciji, a kako bi vam bilo sasvim ugodno i da biste izgledate što privlačnije i profesionalnije, dodajte kaput koji je, takođe, jednobojan.

Za sve prilike


Kao što već napomenusmo, kožne helanke su komad garderobe koji možete nositi u svim prilikama, a u slučaju da ipak birate crne, ono što možete uraditi, da biste dobile veoma privlačan stajling, jeste da stvorite klasični kolor bloking i to tako što ćete ih kombinovati sa bijelim komadima garderobe. Bijeli džemper se savršeno uklapa, jer će vam pružiti neophodnu toplotu, a kombinaciji možete dodati i crne čizme. A ako vam je cilj da privučete pažnju, za to će se sigurno pobrinuti crveni kaput.

Nikuda bez kaputa


Bez neke pretjerano velike polemike, hladni dani zahtijevaju komade garderobe koji će vam pomoći da vam uvijek bude toplo i ugodno. A jedan od njih, ako ne i najbolji, je kaput. Ovaj komad garderobe je prava klasika, a na tržištu možete pronaći mnogobrojne modele. Ono što je sigurno jeste da kaput možete nositi u svim prilikama, veoma lako ga dodati svakom stajlingu, a sigurno će vam dobro doći tokom nemilosrdno hladnih decembarskih i zimskih dana. Što se tiče boja i dezena, sve je do vas i vaših ličnih preferencija, ali imajte na umu da su kaputi u neutralnim bojama (sivi, crni, smeđi, boja kamilje dlake) i najbolji, jer ih veoma lako možete iskombinovati sa svim drugim bojama.

Široke pantalone


Pantalone širokih nogavica (klasične ili kilote) obično su najpopularnije tokom toplijih sezona, a pravo je iznenađenje da su popularne i tokom zimske sezone. Naravno, radi se o modelima koji su izrađeni od nešto toplijih materijala, a koje možete kombinovati sa stileto gležnjericama ili čizmama do koljena (u ovom drugom slučaju, čizme idu ispod nogavica). Takođe, modeli sa visokim strukom i dalje su jedan od trendova pa imajte i to na umu prilikom izbora. A to je veoma i poželjno, posebno ako ste niska dama ili ako ste obdarene oblinama u predjelu butina.

Karirani detalj


Dezenirani komadi garderobe uvijek će privući pažnju, bez obzira da li je riječ o pantalonama, suknjama ili nečem sasvim trećem. Ono što možete uraditi, a da vaš stajling izgleda moderno, jeste da birate dezenirane asesoare, a s obzirom na to da je decembar i da je vani hladno, karirani šal sigurno će doći kao šlag na tortu. Predimenzionirani modeli su među najpopularnijima, a samo pazite da vam ostatak kombinacije bude jednobojan, odnosno da nije dezeniran.

Privlačni kolor bloking


Kombinovanje kontrastnih boja jedan je od načina da odmah dođete u centar pažnje, a ovaj stil veoma lako možete nositi i na posao. Primjera radi, indigo plavu suknju možete kombinovati sa bijelom košuljom i ružičastim džemperom. Ovo jeste neuobičajeno, ali je veoma efektno. Na kraju, kombinaciji dodajte kaput koji je u nijansi suknje, a u zavisnosti od njene dužine, možete dodati čizme do koljena ili gležnjerice.

Bijele pantalone


One su veoma praktične, jer se veoma dobro mogu iskombinovati sa svim drugim bojama. Mada možda i jesu malo teže za održavanje, svakako su odlična opcija tokom suvih i hladnih decembarskih dana, posebno kada birate modele koji su skrojeni od nešto toplijih materijala. Ukoliko birate model širih nogavica, najbolje je da ih kombinujete sa obućom na štiklu. Što se tiče gornjeg dijela kombinacije, možete dodati dezenirani džemper sa nešto labavijom rol kragnom, a ispod kojeg ćete obući majicu uz tijelo. Na kraju, ako dodate i crveni kaput, dobijate veoma živopisnu i upečatljivu poslovnu kombinaciju.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info