Moda: Evo koji trendovi su hit ove zime!

0

Sa novom sezonom, u prvi plan dolaze i određeni trendovi, a upravo sljedeći su pravi hit ove zimske sezone.

Teddy kaput


Nježan i mekan materijal, koji podsjeća na plišanog medvjedića, jedan je od trenutno najvećih trendova, bar kada su u pitanju kaputi. Iako je svjetlost dana ugledao prošle sezone, ponovo je jedan od vodećih trendova, a ovaj prekrasni kaput možete nositi u svim prilikama. Najpopularniji su modeli u zemljanim tonovima, prevenstveno u nekoj od nijansi smeđe, što ih ujedno čini odličnim za kombinovanje sa svim drugim bojama.

Životinjski uzorak


Jedan od vodećih uzoraka svakako je leopardova koža (mislimo na vještačku kožu), a upravo ovaj uzorak može vašem stajlingu dati notu luksuza. Ipak, nemojte pretjerivati! Samo jedan komad garderobe sa ovim uzorkom sasvim je dovoljan: kaput, jakna, ali i asesoari poput cipela, torbe ili čak kaiša odličan su način da nosite ovaj popularni uzorak.

Smaragd zelena


Za nju se može reći i da je prava zimska boja, veoma je privlačna, prilično neutralna te je zgodna za kombinovanje sa mnogobrojnim drugim bojama. Možete je pronaći na svim komadima garderobe, od kaputa do suknji i moramo priznati da nikada nije bilo lakše da je uvrstite u svoj stajling. Još da dodamo, ovo je i jedna od onih boja koja cjelokupnom stajlingu može pružiti i dozu glamura i luksuza, posebno ukoliko odlučite da je kombinujete sa svjetlijim nijansama.

Pepito


Ovaj privlačni i moderni dezen ponovo je u trendu, a mi imamo osjećaj da nikada nije ni bio demode. Sitne kockice, u dvije različite boje, popularnije su nego ikada ranije, a kaputi, pantalone ili suknje sa ovim uzorkom aspolutni su hit. Najbolje od svega je to što ga možete nositi u svim prilikama, od posla do neobaveznih prigoda, a bilo bi jedino poželjno da ga ne kombinujete sa drugim dezeniranim komadima garderobe već da to bude jedini uzorak u sklopu jedne kombinacije.

Koža


Komadi garderobe od kože uvijek su sastavni dio stajlinga tokom hladnijih dana, bilo da se radi o suknjama, pantalonama, jaknama ili pak helankama. Sve navedeno možete nositi u mnogobrojnim prilikama tokom jesenje sezone, ali i veoma dobro iskombinovati sa raznim komadima garderobe, bez obzira na to od kojeg materijala su skrojeni.

Smeđa


Ova prekrasna boja jedna je od najomiljenijih kod mnogih žena, a sasvim je jasno i zašto: ona je neutralna, jako privlačna i topla te je možete kombinovati sa svim drugim bojama i ne postoji prilika u kojoj je ne možete nositi. Generalno, sve zemljane nijanse vam pomažu da dobijete veoma privlačan stajling, a smeđa u tome prednjači. Ove sezone možete je na tako mnogo načina uvrstiti u svoj stajling, od čizama do kaputa.

Čizme sa naborima


Čizme su nam i više nego prijeko potrebne tokom zimske sezone, a kada je već riječ o njima, u prvi plan nam dolaze čizme sa naborima. Veoma moderne i privlačne, idealne za kombinovanje sa suknjama, haljinama ili pantalonama (čak i helankama) – sve je do vas i vaših ličnih preferencija. Bile su jedan od najvećih trendova prošle zimske sezone, a njihova popularnost ne jenjava ni tokom ove.

Karirani šal s resama


Sada vam je sigurno već poznato kako su asesoari sastavni dio svakog stajlinga te da upravo ovi mali detalji mogu veoma mnogo učiniti za cjelokupan stajling. Jedan od aseosara, koji će vam svakako dobro doći tokom zimske sezone, je šal. A ako vam je cilj da dobijete upečatljiv i trendi zimski stajling, onda birajte karirani šal s resama. Da, toliko je lako!

Plisirana suknja


Plisirana suknja je retro komad garderobe koji odgovara svim prilikama, posebno ukoliko birate modele čija dužina seže do pola lista. Ona je veoma privlačna, a ove sezone je sasvim lako možete uvrstiti u svoj stajling – kombinujete je sa čizmama i majicom ili džemperom sa rol kragnom, dodajte prsluk i kaput i vaša moderna i privlačna kombinacija je spremna.

Predimenzionirani džemper


Predimenzionirani pleteni džemper komad je garderobe koji je sada već pravi klasik, a super će vam doći tokom hladnijih dana. Veoma dobro i lako ga možete iskombinovati sa raznim komadima garderobe, od farmerica i pantalona do suknji i helanki. Potred toga, možete ga nositi i u gotovo svim prilikama, a još da dodamo da su najpopularniji modeli sa rol kragnom, bilo da se radi o klasičnoj ili nešto opuštenijoj i labavijoj.

Tvid


Dovoljno je reći kako je ovo materijal koji je dovoljno topao i ugodan da vas štiti i tokom najhladnijeg zimskog dana, a ujedno je veoma privlačan i moderan da ga možete nositi u svim prilikama. Sigurno već imate bar jedan komad garderobe od tvida, bilo da ste ga nabavili prošle sezone ili još prije par godina, a sada je pravo vrijeme da ga ponovo uvrstite u svoj svakodnevni stajling. Pantalone, suknje, kaputi – sve je veoma moderno, privlačno i toplo.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info