Dnevni horoskop za 17.11.2018.

0

Ovan


Što se više budete kretali i imali više slobodnih aktivnosti, to ćete se bolje osjećati. Zato podredite ovaj dan sebi, onome što vas zanima i usrećuje. Neka vas ne grize savjest ako pri tome nekog malo i zanemarite. Od ljubavnog života tražićete raznovrsnost, samo ne rutinu, pa ćete partnera večeras nečim lijepim iznenaditi.

Bik


Zabava i rekreacija u društvu pružiće vam olakšanje od briga. Zato, ako osjetite da vas hvata neraspoloženje, ne ustručavajte se da pozovete nekoga s kim ćete zaigrati partiju šaha, karata ili gledati film. Odnos s djecom, vašom ili bliže rodbine, biće izvor velikog zadovoljstva. Gosti će vas iznenaditi skromnim, ali korisnim poklonom.

Blizanci


Možda ćete primiti neke čudne pozive, možda od ljudi koje ne poznajete. Investicije koje ste uložili u nekretnine, pogotovo u kuću, trebalo bi da se sad isplate. Takođe, trebalo bi da se odlučite na novo investiranje na ovom polju. Pratite svoju intuiciju. Ne dozvolite da vaša uobičajena logika prevagne.

Rak


Slobodno vrijeme radije ćete provoditi u samoći, možda s dobrom knjigom u ruci ili u telefonskom razgovoru s intimno bliskom osobom. Međutim, malo toga će se odvijati po planu. Zvono na vratima često će zvoniti pa ćete dobiti goste, a i partnerovi poslovni problemi u priličnoj će mjeri zaokupljati vašu pažnju.

Lav


Partner vam pruža podršku, ali nemojte škrtariti kada to isto treba i njemu. Ako ste nedavno prekinuli vezu, ovo je dan u kojem bi vaša inicijativa za novim početkom mogla uroditi plodom. Ponudite ruku pomirenja, izvedite partnera van ili mu pripremite omiljenu večeru. Mlađi će se odlično zabaviti u društvu.

Djevica


Teško ćete se opuštati, misli će vam se vrtiti oko nedavnih poslovnih događaja. Analiziraćete šta vam je ko rekao i razmišljati u čemu ste pogriješili. Partner bi se mogao osjećati zapostavljeno. Nemojte ga isključiti iz svojih problema nego ih podijelite s njim. Ako vas muče zdravstvene tegobe, razmislite o sistematskom pregledu.

Vaga


Planete će u vama pobuditi želju za zabavom, putovanjima i ljubavi. Spontani ste i s lakoćom osvajate simpatije okoline. U blizini najmilijih pronaći ćete razumijevanje, a problemi i sporovi biće izglađeni barem na neko vrijeme. Ljubavne želje sve su bliže ostvarenju. Slobodnima se pružaju nove prilike ili mogućnost obnavljanja bivše veze.

Škorpija


Posvetite se onima koje volite i učinite sve da što prije izgladite nesporazum s članom porodice. Ne razmišljajte o tome ko je od vas dvoje u pravu, nego pružite ruku pomirenja. U ljubavi ćete postati odlučniji i znati šta želite. Shvatićete da su prekidi bili nužni za nastup još boljih prilika. Ipak i dalje ne možete zaboraviti bivšu simpatiju.

Strijelac


Porast kućnih obaveza neće umanjiti vašu težnju za ljubavnim ispunjenjem. Trebaće vam partnerove nježnosti, a ako ste sami, pomno ćete se urediti za večernji izlazak. Ukoliko ostajete kod kuće, zabavite se nečim. Dajte oduška mašti, budite kreativni i preduzetni, bilo da je riječ o hobijima ili svakodnevnim poslovima.

Jarac


Prijatelji ili rođaci mogli bi nenajavljeno doći u posjetu. Možda će vam pokvariti neke od današnjih planova, ali njihov veseli smijeh i dobrodušnost brzo će vas oraspoložiti. Večernji izlazak donosi nove zanimljivosti. Prihvatite prijedlog osobe suprotnog pola. Odnos prijateljstva razviće se u nešto dublje.

Vodolija


Iskoristite višak energije na kvalitetan način. Ako ste slobodni izađite van, družite se, budite opušteni. Bićete puni optimizma i potrebe da svoj život promijenite nabolje. U ljubavi će vam biti važnije intelektualno prožimanje i ugodni razgovori, posebno ako ste tek ušli u vezu. Drugoj strani će vaš takav stav i te kako odgovarati.

Ribe


Nesigurni ste u partnerove emocije, a ni sami mu ne pružate dovoljno ljubavnih dokaza. Vrijeme je da poradite na emocionalnoj uzajamnosti. Sanjarićete dobar dio dana i neće vam se ništa raditi, ali porodične obaveze vratiće vas u stvarnost. Ako ste zasićeni međuljudskim odnosima, pokušajte dan provesti sami, u šetnji prirodom.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info