Dnevni horoskop za 16.11.2018.

0

Ovan


Iako ste u razdoblju profesionalnog rasta, ipak ćete se morati odricati kako biste negdje drugo dobili. Bićete previše rastreseni da biste se mogli fokusirati na neki cilj. Ne dopustite da vaši postupci pokrenu tračeve i ogovaranja ljudi do čijeg mišljenja vam je stalo. Bolje se organizujte, posebno ako planirate putovanje.
 

Bik


Bićete aktivni i u stalnom pokretu. Nova poznanstva i osvježavanje starih prijateljstava osiguraće vam nove poslovne ponude. Ljubavna priča biće puna uspona i padova. Ako održavate vezu na daljinu, splet okolnosti baciće novo svjetlo na prirodu odnosa. Druga strana će tražiti da se odlučite i pronađete rješenje kako biste bili zajedno.
 

Blizanci


Naglošću biste mogli izazvati neugodnosti na radnom mjestu. Preusmjerite energiju na rješavanje nakupljenih obaveza, a rasprave s kolegama izbjegnite. Otvoriće vam se prigoda da razgovorom riješite ljubavni problem. Pri tome pazite kakvim ćete se argumentima služiti, jer vas partner čita kao otvorenu knjigu.
 

Rak


Mogli biste neplanirano krenuti na kraći put ili veći dio dana provesti izvan doma. Telefonski razgovor s prijateljem otkriće vam zanimljive pojedinosti o osobi koja vam se sviđa. Ako ste u braku, partner bi vas mogao razveseliti prigodnim poklonom, posebno ako obilježavate neki važan datum u vašim životima.
 

Lav


Bićete umorni i teškom mukom odrađivati poslove. Jedva ćete čekati kraj radnog vremena, kako biste se kod kuće odmorili i naspavali. U ljubavi pokažite više inicijative. Upustite se odvažno u flert i prihvatite zanimljivu ponudu, čak i ako sumnjate u iskrenost druge strane – mogli biste se ugodno iznenaditi.
 

Djevica


Zbog poslovne preopterećenosti, mogli biste smetnuti s uma neke druge obaveze. Dajte sve od sebe kako biste radno mjesto napustili što ranije i posvetili se stvarima u kojima uživate. Mogli biste osjetiti snažan ubod ljubomore i iznenaditi partnera neprimjerenom reakcijom i ne baš prigodnim rječnikom.
 

Vaga


Imaćete želju za uljepšanjem pa će fizička aktivnost, novi režim ishrane ili uljepšavanje donijeti zadovoljstvo. Mogli biste sebi kupiti novi komad odjeće sa skupim potpisom. Dosta napora ćete morati uložiti u dobro funkcionisanje porodice, ali trud će vam se isplatiti. Na poslu vas očekuje zbrka i mnogo posla – organizujte se na vrijeme.
 

Škorpija


Očekuje vas povoljan razvoj ljubavne situacije. Nekome je stalo do vas. Osjećate li privlačnost prema dotičnoj osobi, upustite se u vezu bez previše razmišljanja i prevelikih očekivanja. Roditelji će se intenzivnije posvetiti djeci, možda krenuti u potragu za dobrim instruktorom ili uvesti više discipline u odgoj.
 

Strijelac


Mogli biste dobiti novčanu podršku od roditelja ili zaraditi putem kupoprodaje nekretnina. Mnogi će dobiti priliku za novi ljubavni početak, ali to neće proći bez problema. Ako niste sigurni u svoja osjećanja, ne upuštajte se u izazov s osobom kojoj je samo do flerta. Neko vama blizak očekuje da ispunite dato obećanje.
 

Jarac


Bićete prilično energični i direktni pa biste nekome mogli stati na žulj. Poslove ili kućne obaveze odrađivaćete s pola snage, jer ćete pokušati napraviti previše toga odjednom. Romantična zbivanja su pod srećnom zvijezdom – izlazite i družite se. Odnosi s rodbinom dobivaju na značaju, a ako ste bili u svađi, mogli biste se pomiriti.
 

Vodolija


Ulaganja i različiti oblici štednje i osiguranja zaokupljaće vašu pažnju. Mogli biste oročiti ili uložiti ušteđevinu ili obilaziti banke u potrazi za najpovoljnijim uslovima kreditiranja. Izbjegavajte neaktivnost, što više se krećite te diplomatično izbjegnite naporne osobe. Razmislite o malim zahvatima kojima ćete poboljšati izgled svoga doma.
 

Ribe


Borbeni ste i odlučni pa ćete mijenjati sve što vas smeta u poslu i ljubavi. Uz brojne teškoće, ishod će biti srećan. Pred vama bi se mogao otvoriti novi poslovni izazov. Sumnjaćete da li ste mu dorasli, ali kada počnete raditi, shvatićete da i nije tako teško. Vjerujte instinktu, čak i u situacijama u kojima vam razum sugeriše drugačije.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info