10 prekrasnih haljina koje obožavamo ove jeseni

0

Haljina je komad garderobe koji veoma rado nosimo u svim prilikama i tokom svih sezona. Tako je i ove jeseni, jer haljina je ženstvena i privlačna i u njoj se uvijek osjećamo baš posebno. Donosimo deset prekrasnih modela koje apsolutno obožavamo ove jeseni.

Popularna boja


Crvena je jedna od najpopularnijih boja tokom jesenje sezone, veoma je moderna, a svakako je i jedna od onih boja koje će vas uvijek dovesti u centar pažnje. Možete je na tako mnogo načina uvrstiti u svoj stajling tokom ove jesenje sezone, a haljina je sigurno jedan od najženstvenijih da to postignete.

Naravno, poželjno je da to ipak bude haljina dugih rukava, a kojoj po potrebi možete dodati baloner ili čak i lagani kaput, sve u zavisnosti od vremenskih prilika vani. Na kraju, crvena je odlična i za kombinovanje sa neutralnim nijansama te ćete haljinu u ovoj boji veoma lako iskombinovati sa klasičnim salonkama, stileto gležnjericama ili čizmama boje kože.

Popularni dezen


Tokom jesenje sezone, jedan od najpopularnijih dezena je karirani uzorak pa je i to jedan od razloga zbog kojih možete birati haljinu koja je obogaćena ovim dezenom. Naravno, ovdje je bitno poštovati samo jedno pravilo – ukoliko birate haljinu sa kariranim uzorkom, potrebno je da ostatak kombinacije bude jednobojan, odnosno da nije dezeniran, kako biste najlakše postigle veoma skladan i upečatljiv stajling.

Po potrebi, haljini možete dodati kožnu jaknu neutralnih nijansi i čizme (model zavisi od samog modela haljine) koje takođe mogu biti u nekoj od neutralnih boja.

Neizostavna rol kragna


Komadi garderobe sa rol kragnom veoma su poželjni tokom nešto svježijih jesenjih dana, a to nije izuzetak ni kada su u pitanju haljine. Razni modeli haljina sa rol kragnom moderni su komadi garderobe koje možete nositi u svim prilikama, naravno u zavisnosti od same dužine haljine.

Ukoliko se radi o nešto kraćim haljinama, odličnu kombinaciju dobijate kada im dodate popularne čizme preko koljena. Ovo je kombinacija koja je idealna za prohladne jesenje dane, a po potrebi možete dodati i kaput ili baloner.

Mala crna haljina


Bila je i ostala komad garderobe koji bi svaka žena trebalo da ima, jer je veoma funkcionalna i praktična, a uvijek poželjna i moderna. Ove jesenje sezone možete se odlučiti i za slip malu crnu haljinu, a kojoj možete dodati kožnu jaknu, baloner ili kaput, u zavisnosti od toga u kojoj prilici želite da je nosite.

Za veoma moderan i upečatljiv stajling, haljini dodajte i popularne čarapa-čizmice i sigurno ćete biti u centru pažnje, gdje god se pojavite.

Najpopularnija boja


Tokom jesenje sezone u prvi plan nam dolaze i popularne jesenje boje, a to su gotovo pa uvijek crvena, smeđa, tamno zelena, siva i bordo. Upravo ova zadnja veoma je topla i jako popularna te je možete pronaći bukvalno na svim komadima garderobe, ali i na raznim modelima obuće i asesoarima.

Bordo haljina svakako će vas izbaciti u prvi plan, bilo da birate jednobojnu ili modele koji su ukrašeni zanimljivim detaljima. Stajlingu dodajte i bordo torbu, a što se tiče obuće, sigurno nećete pogriješiti sa bilo kojim modelom u neutralnim nijansama (obuću birajte u odnosu na sam model haljine).

Džemper haljina


Haljina je tako ženstven i privlačan komad garderobe i ne bi trebalo da je izbjegavate čak ni kada se temperature spuste. U tim situacijama, na scenu nam stupaju pleteni modeli haljina ili džemper haljine, a koje će vam pružiti udobnost i tokom najsvježijeg jesenjeg dana.

Džemper haljina ravnog kroja idealna je za mnogobrojne prilike, a možete je kombinovati sa gležnjericama, klasičnim salonkama ili čizmama. Po potrebi možete dodati kožnu jaknu. Kako je smeđa veoma topla i privlačna, a i jako popularna jesenja boja, džemper haljina u ovoj prekrasnoj nijansi svkako neće proći nezapaženo, a posebno kada je kombinujete sa crvenim asesoarima ili obućom.

Prava poslovna


Haljina je odličan izbor kada su u pitanju i poslovne prilike, ali ipak je potrebno obratiti pažnju na par detalja. Prije svega, ona se mora slagati sa pravilima poslovnog stila oblačenja pa, shodno tome, najbolje je birati modele koji nisu dekoltirani te čija dužina seže do koljena ili ispod.

Mala crna haljina dugih rukava može se nazvati i osnovnim komadom poslovne garderobe, a veoma lako je možete stilizovati pomoću aseosara u boji, kako bi vaš cjelokupni stajling bio što moderniji i privlačniji. Primjera radi, uvijek možete dodati predimenzionirani šal ili kaiš sa životinjskim uzorkom, a obuća u boji još je jedan od načina da crna poslovna haljina dobije svjež izgled.

Haljina i košulja


Zadržaćemo se još malo kod poslovnog stajliga te preporučiti i sljedeće: određene modele haljina možete kombinovati i sa drugim osnovnim komadima poslovne garderobe, a od kojih je klasična bijela košulja u prvom redu. Ona će se veoma dobro uklopiti sa haljinama nešto kraćih rukava, a vašem stajlingu pomoći da izgleda profesionalno, moderno i svježe.

U zavisnosti od toga da li birate dezeniranu ili jednobojnu haljinu, kombinaciji možete dodati jednobojni ili dezenirani kaput, a elegantna kožna jakna ili model od antilopa uvijek će se dobro uklopiti u ovaj stil.

Zanimljivi detalji


Čak i najobičniji komad garderobe, kada je ukrašen određenim detaljima, može izgledati veoma moderno, zanimljivo i privlačno. To je slučaj i kada je riječ o haljinama. Primjera radi, možete birati sivu haljinu, sa diskretnim V izrezom, a čiji se rukavi završavaju u obliku zvona.

Ovo je veoma interesantno te samom modelu haljine daje jednu novu modernu notu, čineći je svestranim komadom garderobe idealnim za sve prilike. Asesoari u bojama će vam pomoći da ovaj stajling izgleda što upečatljivije, bilo da se radi o torbi, marami ili pak obući u nekoj od svjetlijih i živahnijih boja.

Čisto neutralno


Neutralne boje uvijek su poželjne i ponekad ih jednostavno i ne možemo izbjeći. Najbolje od svega je to što se neutralne boje veoma dobro slažu jedna s drugom, a većinu njih možete dobro iskombinovati i sa nešto živahnijim nijansama.

Ukoliko vam je cilj da ove jesenje sezone dobijete čisto neutralnu kombinaciju, a koja je opet i veoma privlačna, to možete uraditi i na sljedeći način: crnu mini haljinu kombinujte sa crnim čizmama preko koljena te kombinaciji dodajte bež baloner ili kaput koji je kombinacija dvije neutralne boje (recimo, bordo i siva ili bordo i bež). Dobijate čisto neutralnu kombinaciju, a koja je moderna, privlačna i idealna za sve neformalne prilike.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info