5 antilop jakni koje ove jeseni možete nositi i na posao

0

Kožne jakne uvijek su popularne tokom jesenje sezone – veoma su praktične i moderne te ih možete kombinovati sa mnogobrojnim komadima garderobe. Međutim, ukoliko vam je cilj da dobijete što moderniji i privlačniji stajling, onda umjesto klasičnih kožnih jakni birajte modele od antilopa – ove jakne jednako su popularne, izgledaju nježnije i ženstvenije od klasičnih modela, a sljedećih pet možete nositi u svim prilikama pa i na posao.

Moto jakna od antilopa


Klasična kožna moto jakna može izgledati i pomalo grubo, a to nije slučaj sa modelom od antilopa. Ona izgleda mnogo nježnije i ženstvenije, posebno kada birate modele u zemljanim tonovima, a koji se veoma dobro slažu sa svim drugim bojama. Što se tiče oblika, on je vjerodostojan klasičnoj kožnoj moto jakni, ali je model od antilopa daleko elastičniji i mekši te se veoma lako može uklopiti sa raznim komadima garderobe: od farmerica za svakodnevne, neformalne prigode do suknje olovka kroja i cigaret pantalona, kada je riječ o poslovnim prilikama.

Baloner od antilopa


Baloner je veoma popularan tokom jesenje i proljetne sezone te je jedan od onih komada garderobe koji odgovara svim prilikama. Međutim, baloner od antilopa spaja ljepotu tradicionalnog, klasičnog kroja i teksture materijala koji će vam veoma dobro doći tokom svježijih jesenjih dana. Za veoma moderan i privlačan poslovni stajling možete se odlučiti za kombinaciju rolke i bijelih pantalona kojima ćete dodati čizme preko koljena od antilopa, a baloner od istog materijala učiniće da izgledate veoma upečatljivo u svim prilikama.

Blejzer od antilopa


Tokom proljetne sezone, blejzer je svakako jedna od najpopularnijih jakni, a odličnu kombinaciju dobijate kada ga kombinujete sa farmericama. Zapravo, može se reći kako je to jedna od proljetnih kombinacija koje možete nositi svakodnevno, a slična situacija je i tokom jesenje sezone. Međutim, kada su u pitanju nešto svježiji dani, umjesto klasičnog blejzera možete se odlučiti za model od antilopa, kombinovati ga sa raznim komadima garderobe, a kada je u pitanju poslovna kombinacija, nema greške ni sa farmericama. Naravno, najbolje je da to budu tamni, klasični modeli, a koji će se odlično složiti sa bijelom košuljom i antilop blejzerom, bez obzira na njegovu boju.

Elegantna jakna od antilopa


Elegantan i moderan stajling možete postići na više načina, a ukoliko želite da i vaša antilop jakna bude u ovom duhu, onda birajte modele ravnih linija čija dužina seže tik iznad bokova. Odlične su za kombinovanje sa svim poslovnim komadima garderobe – od košulja i suknji olovka kroja do rolki i cigaret pantalona. Kombinaciji možete dodati i klasične salonke, oksfordice ili pak gležnjerice od antilopa, sve u zavisnosti od vremenskih prilika vani i stajlinga koji želite da postignete.

Boho


Boho stil je veoma opušten i ležeran, ali određene komade garderobe u ovom stilu bez problema možete uvrstiti i u poslovni stajling. Jedan od njih je i antilop jakna sa resama, a koja će na veoma jednostavan način osvježiti vaš poslovni stajling te ga učiniti interesantnijim i upečatljivijim. Kombinujte je sa bilo kojim komadom poslovne garderobe i sigurno ćete dobiti stil koji neće proći nezapaženo.

Autor: minimagazin.info

Sviđa vam se članak? Onda pogledajte i ovo:

Nastavi na minimagazin.info