Dnevni horoskop za 18.10.2018.

0

Ovan


Ako niste raspoloženi, zapamtite da bi bilo dobro da se prema drugima odnosite korektno i s poštovanjem. Imajte na umu da niko od osoba koje vas okružuju nije zaslužio da se prema njima odnosite kao da su vam to neprijatelji. Svi imamo loše dane i to je sasvim u redu, ali treba paziti da se ne povrijede tuđa osjećanja. Nemojte nikoga izbjegavati, ali bi bilo mudro da okolini date do znanja da ste neraspoloženi.
 

Bik


Žena, vjerovatno vaša majka, mogla bi vas danas posjetiti. Ona možda neće biti raspoložena pa bi možda bilo dobro da je izvedete van, gdje će morati da se samokontroliše. Ukoliko to ne uspijete, možda ćete se naći u situaciji da vas ona kritikuje oko nečega što se zaista čini nevažno. Smirite situaciju tako što ćete je pitati šta je zaista muči. Velike su šanse da niste vi u pitanju.
 

Blizanci


S vremena na vrijeme, čini se da je kosmos na vašoj strani. Danas je vaš dan! Osobe sa kojima se danas budete susreli biće raspoložene za ćaskanje i druženje. Sve će biti u vedrom i prijateljskom raspoloženju. Danas ćete vjerovatno proširiti krug poznanika i to je odlično. Postoji šansa i da upoznate nekoliko osoba koje će imati veoma veliki uticaj na vaš život. To može biti na poslovnom ili ljubavnom planu. Opustite se i uživajte.
 

Rak


Danas sanjarite i nećete odustati od određenih snova bez borbe. Trudićete se na sve moguće načine da ih ostvarite. Srećom, niko vam neće zamjeriti zbog toga, jer su danas i drugi uljuljkani u razmišljanje o prošlim, divnim vremenima. Ako postoji neko s kim ste dijelili snove, zašto ne biste nazvali tu osobu? Ko zna? Možda još uvijek imate iste snove i možda ste još uvijek u stanju da jedno drugom pomognete oko njihovih ostvarivanja.
 

Lav


Danas biste mogli biti prilično napeti i za takvo stanje ćete kriviti dosadu i nezadovoljstvo trenutnim načinom života. Veći dio jutra biste mogli provesti u sanjarenju i kovanju nevjerovatnih planova za izbjegavanje onoga što vidite kao kolotečinu. Pri tome ćete vjerovatno i dobiti ideju koja nije samo privlačna već i izvodiva. Pažljivo je razmotrite u sljedećih nekoliko dana. Velike su šanse da ćete željeti da je ostvarite.
 

Djevica


Da li imate osjećaj kao da ćete eksplodirati? Tenzije su se gomilale u posljednjih nekoliko dana i danas bi mogle biti na vrhuncu. Takođe, ne vidite način na koji biste ih se mogli riješiti. Ako ne budete pažljivi, možda ćete se iskaliti na najbližima. Otiđite u brzu šetnju ili sređujte kuću. Upustite se u bilo kakvu vrstu fizičke aktivnosti koja će vam pomoći da povećate nivo endorfina. Život je prekratak da biste ga trošili na stres i tenzije.
 

Vaga


Da li postoji određena obaveza koju ste do sada htjeli da završite, ali ste to morali odgoditi iz razloga koji su izvan vaše kontrole? Ne dozvolite da vas to proganja. To nije vaša greška i, zaista, ništa ne možete da uradite povodom toga. Fokusirajte se na nešto drugo. Još bolje, izađite van sa prijateljima. Zapamtite da se sve dešava s razlogom i da ne trebate trošiti energiju na stvari i situacije na koje nikako ne možete uticati.
 

Škorpija


Pričvrstite svoj emotivni pojas – pred vama je stjenovita prepreka na teškom putu. Možda ćete morati putovati ili stupiti u kontakt sa nekim ko je trenutno prilično daleko od vas i to će se desiti iz veoma ozbiljnih razloga. Dobra vijest je da ćete se zbog krajnjeg rezultata osjećati odlično u svojoj koži i daleko sigurnije u svim svojim odnosima.
 

Strijelac


Nikada vas nisu opisivali kao stidljivu osobu i vjerujete u preuzimanje rizika. Kada neka osoba danas navrati do vas, ne dopustite joj da ode tek tako. Postavite joj pitanje. Bilo da se radi o pravcu (za mjesto na kojem ste bili stotinu puta), vremenu (za koje vas toliko nije ni briga, s obzirom na to da veoma rijetko nosite sat) ili o tome da vas ta osoba podsjeća na nekoga – krajnji rezultat će biti isti: društvo za piće. Danas ste posebno lukavi!
 

Jarac


Novčana situacija, u posljednje vrijeme, bila je prilično problematična, ali će se uskoro sve razjasniti i popraviti. Zapravo, ono što uradite u sljedećih nekoliko dana trebalo bi situaciju popraviti na duži rok. Već otprilike znate šta trebate reći i uraditi kako biste to postigli i nemojte oklijevati. Nema potrebe da bilo šta izbjegavate, jer ćete se uspješno nositi sa problemima na koje budete nailazili. Samo hrabro naprijed.
 

Vodolija


Vaš partner bi mogao biti zabrinut, jer mu je član porodice bolestan. Usljed toga, on bi mogao biti prilično smeten. Ako se radi o ljubavnom partneru, pokažite saosjećanje, ali nemojte u ovom trenutku očekivati nikakvu zahvalnost. Ako je riječ o poslovnom partneru, možda ćete morati na sebe preuzeti veći dio obaveza. Član porodice će se oporaviti, ali vaš partner neće biti baš od velike koristi dok se to ne desi.
 

Ribe


Ovo je konačno vrijeme da zakažete razgovor o vašoj vezi koji ste odgađali tako dugo. Odugovlačenje samo dovodi do osjećaja krivice i griže savjesti, a ako bilo ko zaslužuje dan bez toga, onda ste to vi. Naporno ste izvršavali sve obaveze, trudili ste se da sve stignete u zadanom roku, čak ste bili prijatni i prema osobama koje to od vas najmanje zaslužuju. Kako bi bilo da napravite malu pauzu? Ali tek nakon tog razgovora. Oboje biste se trebali osjećati bolje i bliskije.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info