5 najpopularnijih modnih trendova ovog ljeta

0

Svaka sezona sa sobom donosi i nove trendove, a ono što je karakteristično za trendove koji su najpopularniji ovog ljeta jeste to što savršeno pristaju svakoj ženi – ženstveni, privlačni i moderni, veoma lako ih možete uvrstiti u svakodnevni stajling i izgledati apsolutno spektakularno. Evo o kojim trendovima je riječ.

Lepršava maksi haljina


Topli ljetni dani idealni su za lepršave komade garderobe koji nam pomažu da se osjećamo ugodno i udobno u svim prilikama. Jedan od njih je i lepršava maksi haljina na preklop, a koja je apsolutni hit ovog ljeta. Podesivi struk ove haljine može vam pomoći da vizuelno izgledate više (idealna za niske dame), ali i vitkije. Najbolje je da je kombinujete sa štiklama, bilo da je riječ o sandalama sa blok petom, stileto štiklama ili natikačama na štiklu.

Torbe i cekeri sa okruglim ručkama


Naravno, tokom ljetne sezne i asesoari su prilagođeni najtoplijem godišnjem dobu, a možemo reći da se to ovoga ljeta svodi na ceker. Dakle, ova moderna ljetna torba jedan je od najvećih ljetnih hitova, kada je riječ o asesoarima, a posebno mjesto zauzima model koji ima okrugle ručke. Ruku na srce, jednako su popularni i drugi modeli torbica u ovom stilu, a veoma su zgodne za svakodnevne prilike ili ljetne svečanosti.

Suknja na preklop


Poput haljine na preklop, suknja u ovom stilu jednako je popularna i moderna, a idealna je za mnogobrojne prilike. Lagani materijali od kojih je skrojena pomoći će vam da se osjećate veoma ugodno tokom toplih dana, a veoma lako je možete kombinovati sa raznim modelima majica, bluza i košulja (s obzirom na to da je riječ o lepršavom modelu suknje, najbolja je opcija da gornji dio kombinacije bude nešto uži). Takođe, kao i haljina na preklop, ova suknja vam može pomoći da izgledate više, a taj efekat možete dodatno pojačati ukoliko je kombinujete sa obućom boje kože.

Tufne


Popularnije nego ikada ranije, možemo s pravom reći kako je ovo dezen koji je u potpunosti obilježio ovu godinu. Tufne su ultra popularne, a možete ih pronaći na svim komadima garderobe pa čak i na određenim asesoarima i modelima obuće. Sitnije ili krupnije, tamnije ili svjetlije, sasvim je nebitno, jer vam razigrane tačkice mogu pomoći da u potpunosti osvježite svoj stajling ovog ljeta. Najbolje od svega je to što će se njihova vladavina nastaviti i tokom jesenje sezone.

Haljina na kopčanje


Haljina je najženstveniji komad garderobe koji možete uvijek nositi, bez obzira na sezonu (jedino je potrebno da prilagodite model haljine datoj sezoni), a ona nam uvijek pomaže da se osjećamo veoma ugodno i posebno. Osim haljine na preklop, ove ljetne sezone još jedan model je ultra popularan, a to je haljina na kopčanje. Ukoliko birate midi ili maksi model, možete je nositi u svim prilikama, bilo da se radi o poslu, svečanim prigodama ili večernjim izlascima.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info