Proljeće 2018: H&M kolekcija za dame sa oblinama

0

Najpopularniji švedski modni brend, H&M, pobrinuo se da i ovog proljeća budete veoma moderne te da izgledate odlično, a da vam istovremeno bude jako ugodno i udobno.

Donosimo vam mali dio kolekcije za sezonu Proljeće 2018.

Jakna


Varljivo proljetno vrijeme zahtijeva i da u svakodnevni stajling uvrstite jaknu, a ovdje su opcije i više nego mnogobrojne. Ipak, nema potrebe pretjerivati i vraćati se nazad u ormar i birati zimske jakne! Dovoljno je da birate tanje jakne, a što se tiče modela, jedan od najboljih svakako je malo duža jakna koju možete kombinovati sa mnogobrojnim komadima garderobe.

Tufne


Sjajna vijest – tufne su jedan od najpoželjnijih trendova ove sezone! Bilo da se odlučite za sitnije ili nešto krupnije popularne tačkice, one vam mogu pomoći da izgledate veoma moderno ovog proljeća. I, možete ih pronaći na svim komadima garderobe (da, čak i na cipelama).

Klasično odijelo


Ukoliko radite kancelarijski posao, onda sigurno imate i bar jedno odijelo. Velika prednost klasičnih odijela jeste što jaknu (blejzer) ne morate uvijek nositi sa priradajućim pantalonama (i obrnuto). Pantalone možete kombinovati sa svim drugim klasičnim komadima garderobe, a ista stvar važi i za jaknu.

Bluza


Svaka žena bi trebalo da ima bar jednu klasičnu bluzu u svom ormaru (bez obzira da li imate obline ili ne). Ovo je veoma svestran i funkcionalan komad garderobe koji možete nositi u svim prilikama, a veoma dobro se može iskombinovati sa pantalonama, farmericama ili suknjama (naravno, sve zavisi od prilike u kojoj ćete je nositi).

Boyfriend farmerice


Prilično popularan model farmerica koji je kao stvoren za dame sa oblinama (posebno ukoliko imate izraženije butine). Ovaj model farmerica nešto je širi u gornjem dijelu te se sužava kako se kreće ka dole. A farmerice kao farmerice – odlične za mnogobrojne prilike i veoma jednostavne za kombinovanje.

Čipka


Tako nježan i privlačan materijal, čipku možete naći na mnogobrojnim komadima garderobe, bilo da je riječ o tome da je ona samo mali detalj koji odjevni komad čini interesantnijim i privlačnijim ili da je cijeli komad garderobe od ovog divnog materijala. Haljina od čipke svakako je odličan izbor, a u zavisnosti od modela koji birate, možete je kombinovati sa blejzerima ili čak teksas jaknama.

Moto jakna


Kožna moto jakna jedan je od najpopularnijih modela kožih jakni, ali ne morate se uvijek odlučiti za kožu. Jednako su privlačne i popularne i moto jakne koje su napravljene od drugih materijala, a veoma lako ih možete uvrstiti u svoj svakodnevni stajling. Što se tiče kombinovanja, to možete uraditi na isti način na koji biste kombinovali klasičnu, kožnu moto jaknu.

Pruge


Popularni ljetni trend veoma rado nosimo i tokom proljetne sezone, a jedan od najlakših načina da ga uvrstite u svoj proljetni stajling jeste da birate košulju sa vertikalnim prugama. Ona vam može pomoći i da izgledate par centimetara više, a što se tiče kombinovanja, odlično se slaže sa farmericama, pantalonama i suknjama.

Široke pantalone


Veoma zahvalan komad garderobe, široke pantalone, jedan su od onih komada garderobe koji vam mogu pomoći da na najlakši način prikrijete određene nedostatke na tijelu (posebno ukoliko imate izražene butine). Međutim, ukoliko se odlučite za ovaj model pantalona, bilo bi poželjno da gornji dio kombinacije bude malo uži, jer vam sigurno nije cilj da izgledate nezgrapno i “šlampavo”.

Privlačni dezen


Komadi garderobe sa uzorcima vaš cjelokupni stajling mogu učiniti privlačnijim i zanimljivijim. Na tržištu se može pronaći tako mnogo dezena koji su veoma uobičajeni (cvijeće, pruge, životinjski uzorak, tufne…), ali i onih koje ne viđate baš svaki dan. Jedan od ovih drugih svakako je privlačna košulja sa pticama. Jeste nesvakidašnje, ali je veoma interesantno i privlačno.

Sportske pantalone


Sigurno postoje prilike kada želite da izgledate malo ležernije, a u tim prilikama možda je i najbolje da birate sportske modele pantalona. Doduše, iako malo podsjećaju na donji dio trenerke, nemojte dopustiti da vas to obeshrabri i zavara – trenerku sigurno ne biste kombinovale sa košuljom, zar ne? A ove pantalone možete.

Dugi kardigan


Imajući u vidu da su proljetna jutra i večeri prilično svježi, dugi kardigan je i više nego poželjan komad garderobe koji možete uvrstiti u svoj svakodnevni stajling. On se “ponaša” poput kaputa ili duže jakne, a odličan je za kombinovanje sa klasičnim pantalonama, farmericama, helankama…

Haljina na preklop


Ukoliko imate obline, onda vam je sigurno poznato da su vam komadi odjeće na preklop pravi prijatelji. Jedan od takvih je i haljina, a upravo njen “podesivi struk” može vam pomoći da izgledate vitkije. Ukoliko birate crnu haljinu na preklop, onda je možete nositi gotovo u svim prilikama.

Kombinezon


U zavisnosti od modela koji birate, kombinezon možete nositi u svim prilikama (da, čak i na posao). A što se tiče kombinovanja, ovdje su stvari veoma jednostavne: ukoliko je vani toplo, dodajte samo asesoare. Ukoliko je hladnije, pored asesoara dodaje i klasičnu kožnu jaknu. Ništa manje poželjna opcija nije ni baloner.

Haljina dugih rukava


Haljina dugih rukava veoma je zahvalana za kombinovanje, ali je i veoma poželjan komad garderobe tokom proljetne sezone. U zavisnosti od modela, ona odgovara svim prilikama, a vi uvijek možete birati modele sa printovima. Što se tiče dužine, haljina dugih rukava koja seže do koljena odličan je izbor.

Bluza na preklop


Veoma popularna i jako funkcionalna, bluza na preklop daje isti efekat kao i haljina na prekkop (s tim što nema donjeg dijela). A baš zbog toga i jeste odličan komad garderobe, jer je veoma lako možete kombinovati sa uskim pantalonama, klasičnim farmericama ili suknjama olovka kroja.

Boho suknja


Popularni ljetni trend veoma rado nosimo tokom svih sezona, a ni proljeće nije izuzetak. Boho suknje su idealne za mnogobrojne prilike, a u zavisnosti od toga koji model birate, možete ih nositi čak i na posao. Što se tiče kombinovanja, nikada nećete pogriješiti ukoliko boho suknju kombinujete sa klasičnom bijelom majicom – jednostavno, a veoma efektno.

Majica za sve prilike


Majice tamnijih boja možete nositi u svim prilikama, a ukoliko vam je cilj da to bude još zanimljivija opcija, onda birajte tamne majice sa svijetlim tufnama. Veoma zgodne za kombinovanje sa svim tamnim i neutralnim nijansama, ali nema greške ni ako ih kombinujete sa svjetlijim i živahnijim bojama.

Haljina A kroja


Haljina A kroja idealan je komad garderobe, jer stvara tako poželjnu siluetu, a ako imate izraženije bokove i butine, onda je ovo idealan kroj za vašu figuru. Ovdje je potrebno samo da pazite na dužinu te da je prilagođavate prigodi u kojoj ovu haljinu želite da nosite.

Autor: minimagazin.info

Sviđa vam se članak? Onda pogledajte i ovo: