10 recepata za kolače bez pečenja

0

Za dobar kolač ili tortu ponekad nije uopšte potrebno izdvojiti tako mnogo vremena niti je potrebno neko posebno kulinarsko umijeće. Štaviše, sljedećih deset recepata to i dokazuje. Prijatno!

Ferero Rošer torta

foto: Coolinarika

Potoji više varijanti ove fenomenalne torte, a ovo je jedna od onih za koju nećete morati uključivati retnu. Recept pogledajte ovdje.

Jafa kolač

foto: Coolinarika

Jedan od najdražih kupovnih slatkiša, jafa keks, možete napraviti i u vidu kolača i torti. Naravno, oblik je totalno drugačiji, ali je ovdje bitan ukus. Recept za jedan takav kolač pogledajte ovdje.

Plazma kocke sa čokoladnim bananicama

foto: Mamina jela

Ovo je taaaaaako dobar kolač da ćete ga, sigurno, veoma često praviti. Veoma ukusan, brzo i lako se pravi, a ne peče se. Recept pogledajte ovdje.

Snježne kocke

foto: Coolinarika

Bilo da je ljeto ili zima, za ovaj kolač vam je potrebno da izdvojite svega dvadeset minuta. Veoma osvježavajuć i ukusan, a idealan za sve prilike. Recept pogledajte ovdje.

Jogurt rolat

foto: Coolinarika

Ukoliko ste ljubitelj rolata, ovaj lagani recept sigurno će zadovoljiti i one najizbirljivije. Posebno je idealan za vrele ljetne dane. Recept pogledajte ovdje.

Kolač sa bananama

foto: Reci peci

Za ovaj kolač vam nisu potrebni mnogobrojni sastojci, a tako je lagan i baš preukusan. Recept pogledajte ovdje.

Čokoladna torta

foto: Coolinarika

Čokoladna torta zauzima posebno mjesto kod svakog sladokusca, a ovo je jedna od onih varijanti koje se ne peku. Recept pogledajte ovdje.

Vrhunska čokoladna keks torta

foto: Coolinarika

Brzo i lako se pravi i sigurno će biti pravi užitak za sve ljubitelje čokolade. Recept pogledajte ovdje.

Čokoladno čudo

foto: Coolinarika

Znate onaj ukus najfinije čokolade koja se topi u ustima? E, to je upravo ovaj kolač, a za njega su vam potrebna samo tri sastojka. Recept pogledajte ovdje.

Kinder torta u četiri boje

foto: Mamina jela

Fantastično kremasta tekstura i ukus ovu vrhunsku tortu izdvaja od svih drugih i, moramo priznati, da nam je ovo jedna od najomiljenijih poslastica koja se ne peče. Recept pogledajte ovdje.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info