Od danas nosimo čizme: 30 fantastičnih kombinacija za 30 dana zime

0

Najhladnije godišnje doba prilično je teško zamisliti bez dobrih čizama, a kako biste i ove zime izgledale moderno, privlačno i fantastično, neka vam sljedeća galerija služi za inspiraciju.

Nabori


Iako su one bile ultra popularne prije trideset i više godina, ove zime su ponovo apsolutni hit. Čizme sa naborima veoma lako možete kombinovati sa farmericama, pantalonama, ali jednako dobro se slažu i sa suknjama i haljinama. Generalno, možete ih nositi u svim prilikama.

Visoke


Visoke čizme s naborina jednako su popularne i poželjne, a ono što je kod njih dobro (posebno kada je riječ o modelima od antilopa) jeste što se mogu podizati i spuštati, odnosno vi “diktirate” koliki će nabori na čizmama biti, izraženiji ili tek blago naborani.

Uz nogu


Čizme koje savršeno pristaju uz nogu su poput rukavica koje savršeno pristaju ruci. Odlične su za kombinovanje, a najbolje od svega je što ih veoma lako možete kombinovati i sa širim modelima pantalona i farmerica (u tom slučaju nogavice nećete “utrpavati” u čizme).

Antilop


Mada baš i ne previše zahvalne za vlažno vrijeme, čizme od antilopa jednako su popularne i funkcionalne i tokom zime. Veoma tople i udobne, možete ih lako kombinovati sa skoro pa svim zimskim komadima garderobe.

Do koljena


Jedan od klasičnih modela, za koji se čini i da će ostati jedan od vječnih trendova, čizme do koljena veoma su zgodne za svakodnevne varijante, bilo da su u pitanju poslovne ili neobavezne.

Klasične crne


Opet, s klasičnim crnim čizmama do koljena nikada ne možete pogriješiti. Posebno su pogodne za kombinovanje sa svim drugim bojama, a veoma lako ih možete nositi sa suknjama, haljinama pa čak i helankama.

Preko koljena


Čizme preko koljena jedan su od najvećih modnih hitova unazad par sezone. Proljeće, jesen ili zima – ove čizme su nezaobilzne, a postoji i više različitih modela (ravne, naborane, polunaborane). Vi birajte onaj koji vam se najviše dopada, a lako ih možete kombinovati sa uskim pantalonama i farmericama, mini haljinama i suknjama.

Crne sa naborima


Kao što već napomenusmo, nabori na čizmama mogu biti izraženiji ili tek blago primjetni. Vi birajte onaj model koji vam najbolje odgovara, a modeli sa većim naborima idealni su za kombinovanje sa suknjama (posebno ako se radi o plisiranim ili lepršavim).

Zlatna linija


Veoma često ćete naići na neki model čizmama koje se izdvajaju od drugih, a zahvaljujući samo jednom malom detalju. Upravo takav detalj je i zlatna ili srebrna linija usljed koje se čini kao da su i đonovi u datoj nijansi. Posebno se ističe ukoliko je u kombinaciji sa crnom nijansom.

Idealne uz suknju


Ukoliko volite lepršave ljetne suknje, nema razloga da ih ne nosite i tokom zime. Naravno, ovdje ćete sigurno birati model koji je prilagođen zimskim uslovima, a suknju veoma lako možete kombinovati sa visokim čizmama ili onima koje sežu tik iznad koljena.

Privlačno neutralne


Neutralne nijanse odjeće i obuće uvijek su odličan izbor, jer se mogu kombinovati sa mnogim drugim bojama, bez bojazni da ćete izgledati prešareno i neukusno. Od sive preko smeđe do crne – čizme u bilo kojoj od pomenutih nijansi uvijek su odličan izbor.

Šminkerica


O da, možete veoma lako biti i prava mala šminkerica tokom zimske sezone. Kožna mini suknja definitivno je jedan od načina da to i postignete, a kombinujte je sa (uvijek popularnim) čizmama preko koljena. Romatnična bluza sa mašnom dodatno će poboljšati ovaj stajling, a kao šlag na tortu, dodajte beretku i kaput. Ma stajling za čistu peticu!

Moderna klasika


Pantalone sa visokim strukom uvijek su odličan izbor, a ako birate modele sa širokim nogavicama, onda je idealno da ih tokom zimske sezone kombinujete sa visokim čizmama. Biće vam dovoljno toplo i ugodno, a izgledaćete baš moderno.

Klasične jahaće čizme


Pomalo se čini da je ovaj model pao u zaborav, ali ako imate ove čizme, onda i same znate koliko su one udobne. Niska, kockasta peta idealna je za obavljanje svakodnevnih obaveza, a ovaj model veoma dobro se slaže sa pantalonama i farmericama.

Široki model


Ukoliko imate malo izraženije listove, sigurno neće birati čizme koje su uske. Za vas je najbolji široki model, jer on neće vršiti pritisak na listove i zglobove, a jednako je dobar za kombinovanje kao i ostali modeli čizama. Da li ćete birati visoke ili kraće – to je samo vaš izbor (ipak, ako ste niža dama, možda je i najbolje da birate model koji seže do pola lista).

Maslinasto zelena


Još jedna neutralna nijansa koja je idealna za kombinovanje sa svim drugim bojama pa i sa drugim neutralnim. Jeste, ona je nesvakidašnja (bar kada je riječ o obući), ali je veoma zgodna za kombinovanje. Ukoliko želite da se baš istaknete, maslinasto zelenu kombinujte sa nekom živahnijom bojom (limun žuta ili fuksija bile bi idealne).

Nikud bez čarapa


Vjerovatno i nemate običaj da nosite duge pamučne čarape, ali one su mali detalj koji vam, u kombinaciji sa čizmama, može pomoći da vaša cjelokupna kombinacija izgleda zanimljivije.

Neutralni bordo


Sve nijanse crvene izuzetno su poželjne tokom zimske sezone, a ista stvar je i kada je u pitanju bordo. Upravo ova nijansa može istaknuti vaš cjelokupni stajling, a i veoma je zgodna za kombinovanje sa drugim bojama (uzimajući u obzir da je možete kombinovati kao što biste to radile sa crnom).

Nezaobilazni špic


Mada ne i baš tako omiljen trend kod većine žena, obuća na špic odnosno obuća sa šiljatim vrhom ipak je veoma elegantna, bilo da se radi o klasičnim štiklama, gležnjericama ili pak čizmama.

Ugsice


Mogu one izgledati kako god hoće, ali ono što je kod njih veoma, veoma dobro jeste što su nevjerovatno udobne. Odlične su za sve neobavezne prilike, a najbolje ćete uraditi ako ih kombinujete sa farmericama.

Za sve prilike


Kožne helanke, džemper sa rol kragnom i čizme preko koljena – veoma jednostavna kombinacija, a koju možete nositi baš u svim prilikama.

Smeđa je privlačna


Komadi garderobe u smeđoj boji prilično su suptilni i nježni, a takav je slučaj i sa čizmama. Bez obzira koji je model u pitanju, sa smeđim čizmama sigurno ne možete nikada pogriješiti. Veoma su zahvalne za kombinovanje sa svim drugim bojama.

Visoka, puna peta


Jeste da štikle i nisu baš najpraktičnije tokom snježnih dana, ali i tu postoji rješenje – birajte čizme sa punom petom. One su odlične, jer možete veoma bezbjedno u njima hodati (imajući u vidu da puna peta pruža bolju podršku), bez straha da ćete se okliznuti.

Zamaskirajte ih


Široke pantalone veoma su privlačan komad garderobe i možete ih, bez problema, kombinovati sa čizmama. Ono stoji da se vaše čizme u ovoj kombinaciji neće istaknuti, ali sigurno vam nije samo cilj da “pokažete” čizme već da vam cjelokupna kombinacija bude odlična.

Sve nijanse crne


Ista stvar kao sa smeđim čizmama, crne čizme su već odavno klasika i sigurno su i najpopularnije. Odlično ćete postupiti ukoliko crne čizme kobinujete sa drugim komadima garderobe koji su crni (time postižete monohromatski stil), a stajling možete i “začiniti” korištenjem asesora koji su u nekoj od svjetlijih ili vatrenih nijansi (crno i crveno odlična su kombinacija).

Crvene i gumene


U redu, slažemo se, ovo baš i nije pravi damski model, ali su gumene čizme veoma zgodne za veoma vlažno zimsko vrijeme. A sa svim tim bojama koje su u ponudi, veoma lako ćete izabrati i više pari.

Ultra visoke


Ultra visoke čizme su idealne za kombinovanje sa mini suknjama i mini haljinama. I, ne morate biti visoki “kao avion” da bi vam one dobro stajale – samo se pobrinite da ih pravilno iskombinujete i izgledaćete fantastično.

Dobitna kombinacija


Toliko često se možete naći u rutini, kada je riječ o zimskim komadima garderobe. A, opet, veoma lako tu rutinu možete prevazići tako što ćete birati čizme i farmerice, jer je upravo ovo jedna od najpopularnijih zimskih kombinacija. Dodajte i par asesoara koji će samo dodatno poboljšati cjelokupni utisak.

I ljubičasta je hit


Gumene čizme su zaista odlične za snježne i hladne zimske dane i, iako ih ne možete nositi baš u svim prilikama (mada i to zavisi od toga koje su one boje i da li su uže ili šire), sigurno će vam dobro doći u onim danima kada je potrebno da obavljate svakodnevne obaveze, a ne želite da nosite štikle. I, još da dodamo, ljubičasta će samo unijeti svježinu u cjelokupni stajling.

Čizme i uske farmerice


Na kraju, veoma dobar način da vam bude dovoljno toplo, a da izgledate veoma urabano – kombinujte uske farmerice sa čizmama preko koljena. Stajling upotpunite pomoću džempera koji ima rol kragnu i šešira.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info