Moda: 10 trenutno najpopularnijih proljetnih trendova

0

Kada je riječ o modi, svima nam je jasno da su trendovi stvar trenutka i sezone. Ipak, ako vam je cilj da izgledate moderno, trendove je potrebno pratiti (mada to ne treba nikako slijepo raditi). Vi najbolje znate šta vam stoji i odgovara. Ipak, sljedeći trendovi su se nametnuli kao najpopularniji ovog proljeća te nije zgorega da isprobate neke od njih.

Košulje, majice i bluze neobičnih rukava


Jedna od najvećih “opsesija” u modnom svijetu ove sezone su rukavi koji se znatno razlikuju od klasičnih. Bilo da odaberete one koji se mogu vezivati cijelom dužinom rukava, kopčati ili neki sasvim treći stil, znajte da ćete biti veoma moderni.

Žuta boja


Zaista, jedna od najpopularnijih nijansi ovog proljeća. Haljina, blejzer, suknja, pantalone – štogod da odaberete, sigurno će vam u potpunosti osvježiti stajling.

Povratak na faks


Sportski komadi garderobe bili su veoma popularni u posljednjih nekoliko sezona, a izuzetak nije ni ovo proljeće. Ipak, naglasak je više na sportskoj eleganciji, a koja podrazumijeva lagane džempere i jakne koji su u stilu uniformi američkih koledža.

Kaki pantalone


Veoma moderne, bez obzira na model. Naravno, ako želite da izgledate što elegantnije, birajte modele koji se peglaju. Najbolje od svega jeste što se ova nijansa smeđe može odlično iskombinovati sa svim drugim bojama.

Odvažne pruge


Ako ste ljubitelj veselih i živahnih pruga, ove sezone birajte malo svjetlije nijanse. Veoma su popularne, a najbolje je da se držite horizontalnog uzorka.

Asimetrični stil


Ukoliko volite da otkrijete svoja ramena, ove sezone ciljajte samo na jedno rame i dobićete trend koji je veoma popularan – asimetrični stil. I, ne morate se ograničavati samo na majice ili bluze – haljina ili suknja asimetričnog kroja jednako su popularne i privlačne.

Energična ružičasta


Odmah da naglasimo da nećete biti demode ako ste se odlučili za puder ružičastu nijansu ove sezone, ali ćete biti baš in ako imate bar jedan komad u energičnijoj nijansi, kao što je fuksija.

Redefinisani dekolte


Postoji nekoliko stilova dekoltea ili izreza, a ove sezone su oni odvedeni na sasvim novi nivo: okrugli, v-izrez ili “čamac” izrez totalno su redefinisani i izgledaju veoma zanimljivo i moderno.

Stil osamdesetih


Nisu se cjelokupne osamdesete vratile na velika vrata, srećom (sjećate se onih natapiranih frizura i jakni i košulja sa naramenicama? Sve su prilike da se nikada neće ni vratiti!), ali strukturisani dugi blejzeri, kaiš koji definiše liniju struka, veliki komadi nakita geometrijskih oblika i živahne boje su stari/novi hit sezone.

Vez


Komadi garderobe sa izvezenim motivima veoma su trendi i popularni. Jakne, suknje, haljine, farmerice – sve je ultra popularno, veoma zanimljivo i privlačno.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info