Mart: 8 trenutno NAJPOPULARNIJIH frizura

0

Ukoliko vam je cilj da malo osvježite svoj izgled ovog mjeseca, preporučujemo vam sljedeće frizure. One su jako lijepe, moderne i trnutno pravi hit u svijetu.

Ova trendi, stepenasta frizura inspirisana je frizurama sedamdesetih godina prošlog vijeka. Savršeno nesavršeni pramenovi kose cjelokupnom izgledu daju modernu notu.

Moderna pixie frizura kraća je na samom “dnu” dok se povećava kako se kreće ka vrhu stvarajući volumen koji joj daje strukturu. Moderne šiške preko čela dodatno poboljšavaju njenu ljepotu i privlačnost.

Dio kose nježno je zaglađen iza uha, dok se s druge strane, iz razdjeljka u sredini, prostiru šiške prebačene u stranu čime se stvara dimenzionalnost i frizura koja je jednostavna za održavanje.

Dužina ove frizure dozvoljava joj da bude svestrana – možete napraviti razdjeljak sa strane i prebaciti šiške lijevo ili desno. Ili je ostavite ovako za veoma dramatičan i pomalo misteriozan izgled.

Doživljaj asimetrije postignut je pomoću dubokog razdjeljka sa strane i šiški koje nježno “prelaze” preko čela.

Ono što ovu frizuru izdvaja od ostalih svakako je njen neprikosnoveni volumen. Idealna za žene koje žele frizuru sa volumenom na potiljku, ali i ženstvenu i lijepu frizuru u svakom trenutku.

Bob ili paž frizura jednake dužine idealna je za rijetku i tanku kosu. Ona omogućava kosi da održi maksimalnu gustinu te pruža veoma moderan izgled.

Pramenovi koji “uokviruju” lice mogu stvoriti iluziju šireg lica, a posebno ukoliko su oni uvijeni i “bježe” od lica. Upravo iz tog razloga ovaj stil najbolje stoji damama koje imaju duguljasti oblik lica.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info