Dnevni horoskop za 14.12.2016.

0

Ovan

OvanDan je pogodan za putovanja. Privatni odnosi iziskuju oprez – neopreznom izjavom nekoga ćete povrijediti. Iznenadni poziv ili slučajni razgovor podstaknuće vas da promijenite večerašnje planove. Moraćete priskočiti u pomoć prijatelju, rođaku ili komšiji.

 

Bik

BikTrudićete se proniknuti u tuđe karaktere i namjere i zbog toga biti korak ispred drugih. Intuitivno ćete izbjeći greške i pravovremeno reagovati u osjetljivim situacijama. Može se dogoditi da dobijete neko nasljeđe, riješite sudski spor ili upravljate novcem drugih. Neke očekuje romantični susret ili rješavanje nesuglasica s partnerom.

 

Blizanci

BlizanciOrganizujte dan tako da što kraće boravite u kući. Vaš optimizam i dobro raspoloženje zarazno će djelovati na druge pa širite dobru energiju. Svako ko se nađe u vašoj blizini, osjećaće se ugodno. U večernjim satima partner bi vas mogao iznenaditi zanimljivim izlaskom, a nije isključeno da vam vrati posuđen novac.

 

Rak

RakNećete biti zadovoljni poslovnom situacijom, a pojedinci bi vam mogli otvoreno iskazivati nesimpatije. Nemojte dopustiti da vas pogađaju nečija mišljenja o vama, jer se radi o zavisti. Prohtjevi vaših bližnjih oduzimaće vam mnogo vremena pa ćete odgoditi planove vezane za slobodne aktivnosti. I vremenske prilike uticaće na vaše raspoloženje.

 

Lav

LavBlizak prijatelj povjeriće vam svoje probleme. Saslušajte ga, dajte nekoliko savjeta, ali konačnu odluku prepustite njemu. Iskoristite poriv za akcijom i prionite na obavljanje poslova praktične prirode. Uz pomoć prijatelja i njegovih vještih ruku, popravićete oštećenja u kući.

 

Djevica

DjevicaIzloženost stresu mogla bi oslabiti vaš imunitet. Čuvajte se nespretnih pokreta i padova. Prošetajte čim osjetite nervozu i ne jedite previše slatkog. Brojni događaji i gosti unijeće nemir u vaš dom. Nedostatak privatnosti pojačaće vašu zlovolju pa biste i prema partneru mogli biti otresiti.

 

Vaga

VagaAktuelni problemi se rješavaju, ali dok se sve ne završi trebali biste se malo primiriti. Ako ste nešto obećali, održite obećanje bez obzira koliko vam se to ne radi. S partnerom ćete morati obaviti vrlo iskren emocionalni razgovor. Na tom polju nije sve idealno, neke situacije morate riješiti pod svaku cijenu.

 

Škorpija

ŠkorpijaNe očajavajte ako se neki planovi ne razvijaju onako kako ste željeli, ima još dovoljno vremena za njihovo ispunjenje. Ako ste u dužoj ljubavnoj vezi, vrijeme je za ozbiljan razgovor. Ono što zamjerite partneru, to mu otvoreno recite. Vrijeme je da i on sazna s čim niste zadovoljni u vašem odnosu.

 

Strijelac

StrijelacZaokupiće vas brojne obaveze, ispit ili nastup u javnosti. Htjećete ostaviti dobar utisak i nametnuti se kvalitetom, ali pri tome ćete se prilično iscrpiti. Budite oprezni u davanju izjava i obećanja – ne činite to samo zato da se nekoga što prije riješite. Kada dođe vrijeme da obećanje ispunite, shvatićete da ste se preračunali.

 

Jarac

JaracProvešćete ugodne trenutke s ukućanima. Zajedničkim snagama otkrićete rješenje problema ili ćete se odlučiti na preseljenje ili kupoprodaju nekretnine. Partner će mnogo raditi, a možda i na nekoliko dana otputovati radi posla pa ćete na sebe morati preuzeti većinu porodičnih obaveza. Međutim, to vam neće teško pasti.

 

Vodolija

VodolijaPrimijetićete da vas drugi poštuju i podržavaju u vašim naporima. Zabava će biti prisutna u svim aktivnostima. Vaša kreativnost će biti vidljiva i prilikom obavljanja dosadnih zadataka. One u dugogodišnjim vezama privlačiće nesputaniji način života na čemu će im partner zamjeriti, dok će se slobodni teško odupirati nečijem šarmu.

 

Ribe

RibeMoraćete obaviti mnogo stvari, a strpljenja i naklonjenih situacija biće malo. Osim poslovnog, zahtjevan će biti i privatni život. Ni ovdje nećete imati mira, a još manje razumijevanja. Pomanjkanje takta biće sve primjetnije, ali ne samo kod vas nego i kod partnera. Večernji sati donose povoljnije zvjezdane uticaje pa će pritisci popustiti.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info