3 najmodernije boje koje trebate nositi ove jeseni

0

Jesen je godišnje doba kada možemo vidjeti najljepše prirodne boje, svuda oko nas. Međutim, kada je riječ o bojama ove sezone, sljedeće tri su najmodernije.

 

Tamno ljubičasta

Tamno ljubičasta je nova crna, bar ove sezone! Veoma lijepa i elegantna, odlično se slaže sa svim drugim bojama, a dovoljan vam je samo jedan komad u ovoj nijansi da biste osvježile svoj stajling. Osim što se odlično slaže sa svjetlijim nijansama, jednako dobro izgleda i uz tamne tonove – od sive do crne boje.

 

Puder ružičasta

Blaga i nježna, ova nijansa ružičaste boje zaista je odlična u svim prilikama. Dovoljno je svijetla da je nosite u neobaveznim, opuštenim prilikama (kafa sa prijateljicama, večernji izlazak i slično), ali i dovoljno “tamna” da biste je nosili u situacijama koje zahtijevaju ozbiljan ton (posao, sastanci i drugo).

 

Smaragd zelena

Vjerovatno i jedna od najljepših nijansi zelene boje, smaragd zelena, veoma je lijepa, ali i zahvalna za kombinovanje sa drugim bojama. Ako se oslučite da je kombinujete sa crvenom ili žutom bojom, postići ćete odvažni kolor-bloking stil. S druge strane, ukoliko volite malo “tradicionalniji” pristup, kombinujte je sa bojama zemljanih tonova. U bilo kojem slučaju, nećete pogriješiti.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info