Dnevni horoskop za 11.08.2016.

0

Ovan

OvanDanas ste pod uticajem pomiješanih osjećanja i kao da tražite svađu sa svima oko sebe. Želite zadovoljiti svoje potrebe bez obzira na druge, a to baš nije najlakša stvar na svijetu. Ako i ostvarite svoje namjere, nećete biti potpuno zadovoljni, jer ste pri tome povrijedili nekoga dragog. Ako izađete izvan uobičajenih okvira razmišljanja, mogli biste pronaći rješenje koje će odgovarati svima. Nekonvencionalna rješenja ovaj put donose iznenađujuće dobre odgovore.

 

Bik

BikDanas bi vas neko mogao uvući u svađu koja nije vaša, a vama će biti problem izvući se iz neželjene situacije. Ispočetka ćete se pokušati uplesti u najmanjoj mogućoj mjeri, kako biste mogli nastaviti nesmetano sa svojim planovima. Ako pobjegnete, situacija bi se samo mogla zakuvati pa radije nemojte, koliko god vam nije drago uplitati se. Opustite se i pokažite saosjećanje, vaša uloga mogla bi biti važnija nego što mislite.

 

Blizanci

BlizanciVaša planeta Merkur buni se protiv naelektrisanog Urana te vam otvara čitav spektar novih ideja. Nažalost, sprovođenje tih ideja u praksi moglo bi vam biti jako teško. Umjesto što se frustrirate pokušavajući biti produktivni, uživajte u svojim idejama dok traju. Neke od njih će vam kasnije jako dobro doći pa razlučite koje su realne, a koje ne.

 

Rak

RakRado biste dan proveli sami sa sobom, jer ste svjesni koliko vam znače trenuci u kojima ste u doticaju sa svojim mislima. Porodične obaveze bi se ovaj put mogle naći na putu toj želji te je odgoditi za neki drugi put. Nemojte dozvoliti da vas razočarenje i negativnost spriječe u uživanju. Jednom kad se riješite te želje za samoćom biće vam drago imati ljude oko sebe s kojima ćete moći podijeliti svoje zaključke.

 

Lav

LavČiniće vam se kao da je neko pred vas stavio nemoguću misiju, jer sve što pokušate učiniti ispašće samo još zapetljanije nego na početku. Srećom, sposobni ste spojiti svoje sposobnosti i strpljenje uprkos tome što ćete imati više posla nego biste željeli. Stisnite zube i uradite to, jer što prije počnete prije ćete i završiti.

 

Djevica

DjevicaVaš vladar, komunikativni Merkur, nalazi se u interakciji s buntovnim Uranom te bi vam mogao unijeti nesporazume u današnji dan. Međutim, prepuni ste ideja te vam je teško držati se pravila. Nemojte se zavaravati misleći kako ćete preskačući neke obaveze uštediti vrijeme. Umjesto toga nastavite razmatrati sve opcije dok vaš plan ne sazrije. Isplati se pričekati, jer će plan i sutra vrijediti kao i danas.

 

Vaga

VagaDajte sebi dovoljno vremena kako biste pažljivo isplanirali finansijsku konstrukciju. Iako nedostatak novca nije najugodnija situacija, bolje vam je znati na čemu ste nego čekati dok ne bude prekasno. Napravite razuman budžet danas dok sve vidite jasno, a zatim se držite zadanog plana u danima koji dolaze.

 

Škorpija

ŠkorpijaDoveli ste se do kraja slijepe ulice i ne vidite izlazak iz trenutne dileme. U trenutku kada vam stres dođe do krajnjih granica, dobićete iznenadno rješenje. Nemojte se prerano radovati, jer vas čeka još nekoliko težih skretanja na putu kojim idete. Nemojte se smesti s puta radi trenutne situacije. Radije ostanite fokusirani na svoj cilj.

 

Strijelac

StrijelacOsjećate kako bi vam se neko mogao previše uplesti u vaše dnevne planove ako ih budete dijelili s drugima. Previše ste strastveni u vezi svojih želja pa ne želite podsticati nepotreban otpor kad drugi čuju vaše ideje. Zapamtite kako vaše trenutne potrebe nadilaze vaše granice pa ih nemojte dijeliti s drugima dok ne vidite sami kako biste se mogli ponašati u određenim situacijama. Diskrecija vam je za sada najbolji savjet.

 

Jarac

JaracVuku vas dva potpuno različita plana. Držati se vašeg originalno smjera je konzervativniji pristup, ali on vam donosi najbrže rješenje. Ako niste u stanju izdržati promjene, šanse za uspjeh su vrlo male. Razmišljanje o riziku je uzbudljivo te vas zabrinjava mogućnost propuštanja zanimljive opcije zbog sigurne igre. Ipak, nemojte ulijetati tek tako u novosti. Uzmite dan ili dva kako biste skupili dovoljno informacija za pravi korak.

 

Vodolija

VodolijaIako ste sada u centru pažnje, htjeli biste biti što neprimjetniji. Iako svoje najintimnije želje držite duboko u sebi, ovaj put nećete moći izbjeći uplitanje drugih osoba. Srećom, vaš vladar Uran podiže vašu emocionalnu inteligenciju kroz veze s pametnim Merkurom i emotivnim Mjesecom. Ako ste vi svjesni svojih promjena raspoloženja, ne mora značiti da to i svi ostali moraju znati.

 

Ribe

RibeNerado ćete ispunjavati šefove naredbe. Preko volje ćete obavljati dosadne poslove, a rastresenost i povremeni nemar biće krivci zbog kojih ćete zametati dokumente ili zaboravljati obaviti povjerene vam zadatke. U odnosu s partnerom biće vam potrebno mnogo takta, kako biste izbjegli potencijalno neugodnu svađu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info