Dnevni horoskop za 16.05.2016.

0

Ovan

OvanNe zanemarujte svoje potrebe. Trenuci provedeni u čitanju, opuštanju i aktivnostima koje vas raduju, vraćaju vam energiju i radnu motivaciju. Nastojte biti oprezni s novcem, a za sve veće troškove posavjetujte se s partnerom – neka i on ima u to uvid. Mogli biste naći napuštenog kućnog ljubimca i truditi se da mu naćđete udomitelje.

 

Bik

BikUspješno ćete komunicirati i održavati dobre odnose s nadređenima. Umjetnost, moda i ljepota područja su u kojima ćete imati uspjeha. Očekuju vas nezaboravni ljubavni trenuci. Intenzivna osjećanja prema partneru navešće vas da donesete bitnu odluku vezanu za zajedničku budućnost. Neki će se pomiriti s bivšim partnerom.

 

Blizanci

BlizanciIscrpiće vas nagomilani poslovi. Bićete skloni stresu, ali ćete ga znati konstruktivno usmjeriti. Neraščišćene emocionalne situacije ispreplitaće se s novim ljubavnim zbivanjima. Moraćete raščistiti sami sa sobom, jer partner neće dugo podnositi neizvjesnost, a naročito osjećaj da vam sve manje znači.

 

Rak

RakPuni ste entuzijazma, a porastu pozitivne energije pridonijeće rješavanje porodičnog problema. Poslovni život biće stabilan. Imaćete više povjerenja u vlastite sposobnosti. Očekuje vas poznanstvo koje vas neće odmah baciti u vrtlog strasti. Ipak, kako dani budu odmicali, sve više ćete misliti o drugoj strani. Osjećaćete da se zaljubljujete.

 

Lav

LavLakše ćete ostvariti ambicije. Poduhvati na kojima budete radili mogli bi vam pribaviti dobru zaradu i ugled. Nesebično ćete se odricati za ispunjenje želja i potreba najmilijih. Najviše uspjeha imaćete raščišćavajući zapetljane porodične odnose, ali i sa svima onima s kojima niste u dobrim odnosima.

 

Djevica

DjevicaPorast radne energije i entuzijazma ubrzaće ostvarenje poslovnih ambicija. Odlično ćete podnositi fizičke napore pa je dan povoljan za sportska takmičenja, ali i za fizičke radove. Ipak, odvojite malo vremena i za zabavu. Nemojte potiskivati svoju društvenu prirodu – prihvatite poziv kolega na kafu.

 

Vaga

VagaBudite oprezni u kontaktu s poslodavcima ili partnerima. Pritisci će rasti pa biste nespretnim potezima mogli narušiti postignute dogovore. Izbjegavaćete dosadne i zamorne obaveze. Oslabljena otpornost organizma poziva na oprez. Nije naodmet da posjetite doktora i obavite pretrage.

 

Škorpija

ŠkorpijaNemojte odmah očekivati poslovni uspjeh, gradite ga strpljivo. Ako treba, poradite na obrazovanju i znanju, upišite se na kurs. Mnogi od vas mogli bi ovih dana sresti osobu koja će zauzeti bitno mjesto u vašem životu. Razvoj ljubavne priče odvijaće se prema očekivanjima.

 

Strijelac

StrijelacMoguće su blokade u emotivnom razumijevanju i iskazivanju potreba. Partner neće imati vremena ili sluha za vaše promjene raspoloženja. Problem u odnosima biće vaspitanje djece, novac i osjećaj da ste zanemareni. Potisnite negativne misli i dobićete dublji u uvid u situaciju. Shvatićete da ste prema partneru bili neobjektivni.

 

Jarac

JaracPuni ste energije, inicijative i u punom smislu proživljavate intenzivno razdoblje. Na planu komunikacija dolazi do poboljšanja, kontakti će postati intenzivniji. Uspješni ste u poslovima u kojima morate sami odlučivati. Više uvažavajte partnera, a manje namećite svoje mišljenje. Dajte mu dovoljno slobode da se druži s prijateljima.

 

Vodolija

VodolijaImaćete mogućnosti da ostvarite ljubavne snove. Možda ćete sresti osobu o kojoj intenzivno razmišljate i priželjkivaćete skori susret. Saradnja s drugima pokazaće se učinkovitom u poslovnim, a podrška bližnjih u privatnim odnosima. Ako živite previše stresno, zaustavite se malo i posvetite se sebi. Premalo udovoljavate sebi.

 

Ribe

RibeSarađujte s ljudima oko sebe, slušajte šta govore. Mogući su nesporazumi, ali možete izbjeći svađe. Iscrpljivaće vas poslovni zahtjevi, a nerijetko i prekovremeni rad. Mnogi primjećuju vaš trud, ali nemojte pretjerati. U danima ste povećane rastresenosti i gubitka energije. Morate sami uvidjeti dokle sežu vaše granice izdržljivosti.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info