Kosa: Najljepše nijanse za zimsku sezonu

0

Tokom hladnog vremena, svakako je potrebno prilagoditi garderobu vremenskim uslovima i koristiti masnije kreme za lice i ruke. S druge strane, ovo je i idealno vrijeme da boju vaše kose promijenite u topliju i bogatiju nijansu. Sljedeće tri idealne su za hladne zimske dane.

Ako ste plavuša – dodajte dimenzionalnost

Toplije vrijeme, tokom ljeta i jeseni, plavu kosu najčešće pretvori u nijansu žućkaste. Ublažite tu nijansu pomoću pramenova boje zlata ili putera, ali i dodajte par tamnijih pramenova kako biste stvorili dimenzionalnost i dubinu.

 

Ako ste brineta – stvorite kontrast

Prekrasna smeđa nijansa često može “poprimiti” boju mesinga, usljed djelovanja sunčeve svjetlosti i pranja. Da biste “oživili” vaše lokne, odlučite se za čokoladno smeđu bazu sa pramenovima boje karamele. Tamnija baza stvoriće kontrast s vašim tenom dok će svjetlije nijanse dodati toplotu.

 

Ako ste crvenokosa – obogatite vašu nijansu

Crvena boja najteža je za održavanje; ona blijedi i gubi svoj sjaj usljed pranja, stilizovanja i izloženosti suncu. Upravo zbog toga zima je pravo vrijeme da ljubiteljke ove nijasne – manje sunca znači i dugotrajniju boju. Isprobajte duboku, kestenjastu nijansu koja se odlično slaže sa svijetlim tenom te pomaže koži da ne izgleda preblijedo.

 
Savjet plus: Da biste što duže zadržali sjaj i smanjili ispiranje boje, kosu perite šamponom koji ne sadrži sulfate te jednom nedjeljno koristite masku za duboku regeneraciju, kako bi kosa bila dovoljno hidratizirana.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info