Dnevni horoskop za 16.12.2015.

0

Ovan

OvanBlizak prijatelj povjeriće vam svoje probleme. Saslušajte ga, dajte nekoliko savjeta, ali konačnu odluku prepustite njemu. Iskoristite poriv za akcijom i prionite na obavljanje poslova praktične prirode. Uz pomoć prijatelja i njegovih vještih ruku, popravićete oštećenja u kući, ofarbati zidove ili restaurirati stari komad namještaja.

 

Bik

BikIzloženost stresu mogla bi oslabiti imunitet. Čuvajte se nespretnih pokreta i padova. Prošetajte čim osjetite nervozu i ne jedite previše slatkog. Brojni događaji i gosti unijeće nemir u vaš dom. Nedostatak privatnosti pojačaće vašu zlovolju pa biste i prema partneru mogli biti otresiti.

 

Blizanci

BlizanciMogli biste kupovati putem interneta, televizijske ili kataloške prodaje, ali nemojte brzopleto nasjesti. U ljubavi vam predstoje pozitivna zbivanja. Partner će vam na poseban način staviti do znanja da vas voli ili pokazati da možete računati na njega.

 

Rak

RakNe očajavajte ako se neki planovi ne razvijaju onako kako ste željeli, ima još dovoljno vremena za njihovo ispunjenje. Ako ste u dužoj ljubavnoj vezi, vrijeme je za ozbiljan razgovor. Ono što zamjerite partneru to mu otvoreno recite. Vrijeme je da i on dozna s čim niste zadovoljni u vašem odnosu.

 

Lav

LavZaokupiće vas brojne obaveze, ispit ili nastup u javnosti. Htjećete da ostavite dobar utisak i da se nametnete kvalitetom, ali ćete se prilično iscrpiti. Budite oprezni u davanju izjava i obećanja – ne činite to samo zato da se nekoga što prije riješite. Kada dođe vrijeme da obećanje ispunite, shvatićete da ste se preračunali.

 

Djevica

DjevicaProvešćete ugodne trenutke sa ukućanima. Zajedničkim snagama otkrićete rješenje problema ili ćete se odlučiti za preseljenje ili kupoprodaju nekretnine. Partner će mnogo raditi, a možda i na nekoliko dana otputovati radi posla pa ćete na sebe morati preuzeti većinu porodičnih obaveza. Ipak, neće vam teško pasti.

 

Vaga

VagaPrimijetićete da vas drugi poštuju i podržavaju u vašim naporima. Zabava će biti prisutna u svim aktivnostima. Vaša kreativnost će biti vidljiva i prilikom obavljanja dosadnih zadataka. One u dugogodišnjim vezama privlačiće nesputaniji način života na čemu će im partner zamjeriti, dok će se slobodni teško odupirati nečijem šarmu.

 

Škorpija

ŠkorpijaMoraćete obaviti mnogo stvari, a strpljenja i naklonjenih situacija biće malo. Osim poslovnog, zahtjevan će biti i privatni život. Ni tu nećete imati mira, a još manje razumijevanja. Pomanjkanje takta biće sve primjetnije, ali ne samo kod vas nego i kod partnera. Večernji sati donose povoljnije zvjezdane uticaje pa će pritisci popustiti.

 

Strijelac

StrijelacDan je pogodan za putovanja i nabavku računarske opreme ili kupovinu automobila. Privatni odnosi iziskuju oprez – neopreznom izjavom nekoga ćete povrijediti. Iznenadni poziv ili slučajni razgovor podstaknuće vas da promijenite večerašnje planove. Moraćete priskočiti u pomoć prijatelju, rođaku ili komšiji.

 

Jarac

JaracTrudićete se proniknuti u tuđe karaktere i namjere i zbog toga ćete biti korak ispred drugih. Intuitivno ćete izbjeći greške i pravovremeno reagovati u osjetljivim situacijama. Može se dogoditi da dobijete neko nasljeđe, riješite sudski spor ili upravljate novcem drugih. Neke očekuje romantični susret ili rješavanje nesuglasica s partnerom.

 

Vodolija

VodolijaOrganizujte dan tako da što kraće boravite u kući. Vaš optimizam i dobro raspoloženje zarazno će djelovati na druge pa budite u društvu i širite dobru energiju. Svako ko se zatekne u vašoj blizini osjećaće se ugodno. U večernjim satima partner bi vas mogao iznenaditi zanimljivim izlaskom, a nije isključeno da vam vrati posuđen novac.

 

Ribe

RibeNećete biti zadovoljni poslovnom situacijom, a pojedinci bi vam mogli otvoreno iskazivati nesimpatije. Nemojte dopustiti da vas pogađaju nečija mišljenja o vama, jer se radi o zavisti. Prohtjevi vaših bližnjih oduzimaće vam mnogo vremena pa ćete odgoditi planove vezane za slobodne aktivnosti. I vremenske prilike uticaće na vaše raspoloženje.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info