5 frizura koje su tako savršene za zimu

0

Da biste i ove sezone izgledale moderno i privlačno, isprobajte neku od sljedećih pet frizura koje su tako savršene za zimu.

Lob dužine do ključne kosti

Ukoliko se dvoumite da li da svoju dugu kosu ošišate ili ipak ne, ova dužina je idealna. Nije previše kratka, ali ni duga te je idealna za održavanje. Ako pak jednostavno ne možete da se odreknete svojih dugih uvojaka, ovu dužinu možete postići pomoću zimskih asesoara – kosu “ušuškajte” ispod kragne jakne ili kaputa.

 

Šiške inspirisane 70-im godinama prošlog vijeka

S obzirom da je vrelo ljeto odavno prošlo, sada je i pravo vrijeme da isprobate šiške. Veoma popularan stil su šiške inspirisane sedamdesetim godinama prošlog vijeka: u sredini su kraće, a postaju postepeno duže kako se “kreću” ka sljepoočnicama. Ovaj tip odgovara skoro svim oblicima lica.

 

Zimski talasi

Ako imate dugu i prirodno ravnu kosu, isprobajte privlačne talase. Dovoljno je da uvijete donje dijelove kose (počevši od jagodica ili malo niže), a ostatak neka ostane ravan.

 

Ravna i uglađena

Razdjeljak sa strane ili u sredini? Sasvim je nebitno! Ono što je bitno jeste da vam vrhovi nisu ispucali i da kosa seže tik iznad ključne kosti.

 

Stepenasta

Vaši vrhovi sigurno su pretrpili štetu, zahvaljujući elementima ljeta (sunce, slana voda, hlor i slično) pa bi bilo dobro da ih skratite. Dok ste pri tome, nećete pogriješiti ni ako kosu blago stepenasto ošišate, jer ćete dobiti frizuru koja je tako savršena za zimu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info