Dnevni horoskop za 16.10.2014.

0

Ovan

ovanTrošićete mnogo energije u već uhodane poslove. Većinu dana bićete napeti, a raspoloženje će zavisiti od ophođenja vama bliskih osoba. Porodični odnosi mogli bi se zakomplikovati, naročito ako se radi o podjeli imovine ili nasljedstvu. Neko će nezasluženo očekivati svoj dio, čemu ćete se usprotiviti.

 

Bik

BikNećete dopustiti da vam iko pokvari raspoloženje ili planove. Visoko ste motivirani, a većinu problema rješavaćete diplomatski. Dan je povoljan za usvajanje novih znanja, čitanje i prikupljanje informacija. S partnerom ćete imati solidne odnose, a na radnom mjestu mogli biste sve iznenaditi odličnim prijedlogom ili idejom.

 

Blizanci

BlizanciVaša praktična priroda sve više dolazi do izražaja. Na poslu ste među najsnalažljivijima pa ste dobar primjer drugima kako treba raditi. Partneru ćete objasniti šta vam smeta kod njega i postići da se ne naljuti na vas. Čak štaviše, dobro će poslušati šta mu govorite. Samci će se putem interneta dopisivati sa zanimljivom osobom.

 

Rak

RakPokažite simpatiji koliko vam je stalo do nje. Budite uporni oko susreta i razgovora i ne strahujte da ćete ispasti nametljivi. Intuicija vas odlično služi pa ćete spontano reagovati i toplo se ophoditi prema drugoj strani. Na poslu budite aktivni i preduzetni, obavite što više sastanaka i razgovora, ali ne požurujte događaje.

 

Lav

LavAko ste zbog nekih poteza požalili, nemojte dopustiti da se to pretvori u grižnju savjesti. Budite blaži prema sebi, svako može pogriješiti. Radićete previše i brinuti da različite obaveze budu podmirene. Nemojte druge navikavati da sav teret prebace na vaša leđa. Ponekad je dobro reći “ne” i tako stati na kraj bezobzirnim pojedincima.

 

Djevica

DjevicaSpretno ćete se nositi s prohtjevima nadređenih ili stranaka. Zahvaljujući odličnoj koncentraciji i marljivosti, započeto ćete brzo dovršavati, bez grešaka. Potreba za pružanjem i primanjem emocija biće istaknuta pa ćete s partnerom češće izmjenjivati nježnosti. Nije isključeno da sretnete prijatelja iz svojih mladih dana.

 

Vaga

VagaImaćete osjećaj da na teži način dolazite do rezultata. Poslovna napetost će uticati na privatni život. Možda ćete dio posla obavljati kod kuće, ali smetaće vam glasovi i prisustvo ukućana. Bićete neraspoloženi i to će se očitavati na vašem licu, ali nećete biti raspoloženi da o tome razgovarate.

 

Škorpija

ŠkorpijaNe odbijajte pozive za izlazak, naročito ako ste usamljeni. To ne mora značiti da ćete nekog upoznati, ali druženje će vas udaljiti od turobnih misli. Razmislite o novim obrazovnim mogućnostima i profesionalnom usavršavanju, posebno ako niste zadovoljni poslom koji radite. Bez obzira na kvalifikacije, nikad nije kasno za nove početke.

 

Strijelac

StrijelacSkloni ste promjenama raspoloženja. Ljubavne probleme nemojte rješavati u takvom stanju, jer nećete biti objektivni. Sve će vam se činiti dvostruko težim i nerješivim. S nekim biste se mogli posvađati zbog novca ili duga. Možda vam je neko dužan i ne vraća posuđeno. Ako planirate kraći put, skoncentrišite se na vožnju!

 

Jarac

JaracNa poslu zavisite od drugih u većoj mjeri nego što vam to odgovara. Moguće su razmirice i neslaganja sa saradnicima oko jednog projekta. Smatraćete da su vaše ideje i prijedlozi bolji od njihovih. Ako imate zdravstvene tegobe, bilo bi dobro da provjerite pritisak i masnoće u krvi.

 

Vodolija

VodolijaReagovaćete na sitnice koje inače prešutite. Moguća je pomirenje s osobama s kojima dosad niste uspjeli izgladiti razmirice. Neko će vam u poslu pružiti pomoć. Ukoliko osjetite psihičku napetost, promjena okoline je ono što vam treba. Ako niste u mogućnosti otputovati, godiće vam i šetnja.

 

Ribe

RibeVaša komunikativnost i oštroumnost biće najprimjetniji u poslu pa će malo ko moći slijediti vaš tempo. Ako smatrate da je potrebno razgovarati o prirodi i smjeru ljubavne veze, učinite to. Osim što ćete znati odbrati prave riječi i partner će biti prijemčiv za razgovor. Sreće će imati i oni koji su skloni riziku i klađenju.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info