Izgledajte mlađe i zgodnije sa pravom frizurom

0

Prava frizura vam može pomoći da izgledate mlađe pa čak i da prikrijete par kilograma. Kako biste u tome i uspjeli, pridržavajte se sljedećih savjeta.

Stepenasta frizura

Sve počinje sa pravim stilom, a stepenasta frizura vašem licu daje vitkiji izgled. Izbjegavajte bob i frizure jednake dužine; frizure čiji su vrhovi jednake dužine imaju tendenciju da dodatno naglase puno lice.

 

Duge i tanke šiške

Duge i tanke šiške koje su prebačene u stranu pomažu vašem licu da bude vizuelno vitkije. Guste, pune šiške stvaraju horizontalnu liniju preko vašeg lica čineći ga punijim nego što to ono jeste.

 

Visoki rep

Stilovi koji stvaraju visinu automatski će vašem licu dati mršaviji izgled. Kako biste to postigli, napravite jednostavnu frizuru na “vrhu” glave – to mogu biti visoka punđa ili visoki konjski rep.

 

Ne pravite razdjeljak na sredini

Nikada nemojte pravti razdjeljak na sredini glave. Ukoliko ga napravite sa strane, bočni dijelovi kose će kamuflirati pune obraze i odvući pažnju sa okruglog lica.

 

Dodajte pramenove

pramDodajte par pramenova kako biste prikrili par kilograma. Prilikom dodavanja pramenova najbolje je da svjetlije nijanse dodate odmah iznad čela. To će pomoći da se stvori iluzija tanjeg oblika lica.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info