Dnevni horoskop za 24.05.2014.

0

Ovan

Živite punim plućima i priuštite sebi što više zadovoljstava. Prijateljski će vam kontakti goditi, ali što se bračnih odnosa tiče, najbolje bi bilo da izbjegnete radikalne rezove. Pred mladima je veče ugodnih kontakata – izlazak i zabava su preporučljivi! Samcima se smiješi ljubav, moguće i sa nekim s kim su dugo prijatelji.

 

Bik

BikRazmišljanje o problemima ugroziće vam duševnu ravnotežu. Prekinite tok negativnih misli tako što ćete se nečim zabaviti, a ako u tome ne uspijevate, radije popričajte s nekim bliskim. Nećete imati snage ni nerava posvetiti se kućnim aktivnostima, porodičnim obavezama i dječjim potrebama. Budu li vas pritiskali, povući ćete se u sebe.

 

Blizanci

BlizanciIspunjenje pronalazite u izlascima i prijateljima. Na zabavi ili rođendanskoj proslavi upoznaćete mnogo zanimljivih ljudi pa nije isključeno da vam se neko i posebno svidi. Porodični odnosi zahtijevaju odricanje i prilagođavanje. Neko vas iscrpljuje svojim prohtjevima ili tvrdoglavošću, za šta ni sami više nemate nerava.

 

Rak

RakTeško ćete sjediti na miru, obzirom na toliko stvari koje želite obaviti, mjesta koje želite posjetiti, ljude koje biste rado sreli. Ako planirate neko veće druženje, ništa ne prepuštajte slučaju, jer bi neke stvari mogle krenuti u krivom pravcu. Izbjegnite rasprave sa agresivnim osobama ili bahatim pojedincima – ne spuštajte se na njihov nivo.

 

Lav

LavIznenadna fantazija će vam danas poremetiti dan. Vaša spiritualna strana ličnosti će biti u prvom planu, a vaš entuzijazam usmjeren ka nečemu potpuno nerealnom. Obzirom na okolnosti, nemojte donositi nikakve važne odluke, već se posvetite umjetnosti i lijepim stvarima. Sutra ćete ponovo biti čvrsto na zemlji.

 

Djevica

DjevicaNeke stare stvari bolje bi koristile drugima, a vama samo zauzimaju mjesto. Počnite sa kućnim spremanjem – osim što ćete se više kretati, bićete zadovoljni kada vam kuća zablista od čistoće. Izlazak sa prijateljima ili sastanak sa simpatijom mogli bi krenuti neželjenim tokom i rezultirati razočarenjem. Možda previše očekujete.

 

Vaga

VagaAko ste u fazi udvaranja, vaša simpatija neće biti spremna na onoliko susreta koliko vama odgovara, ali to ne znači da će vas izbjegavati. Za početak joj ponudite prijateljstvo, jer će joj to u ovom trenutku najviše odgovarati. Večernje sate posvetite sebi i odmoru, obzirom da ćete mnogo biti u pokretu i izloženi zamornim kontaktima.

 

Škorpija

ŠkorpijaMnogo ćete kontaktirati s ljudima, telefonirati ili slati SMS poruke, obilaziti rodbinu ili se kretati gradom, obavljati niz sitnih obaveza. Budite blagi prema sebi. Obzirom da bi vas danas poprilično mogao shrvati umor, odgodite zahtjevnije obaveze ili zamolite druge da vam pomognu. Pripazite na grlo i pazite da se ne prehladite.

 

Strijelac

StrijelacDružićete se s nasmiješenim i ljubaznim osobama. Ples, smijeh ili slušanje muzike razgibaće vam tijelo i pridonijeti odličnom psihičkom raspoloženju. Ne propuštajte večernji izlazak koji donosi neobično poznanstvo. Oni koji ostaju kod kuće, dobro će se zabaviti u krugu porodice ili pred TV ekranima.

 

Jarac

JaracViše izlazite i uključite se u društvena zbivanja. Ne dopustite da vas savlada neraspoloženje. I mali su koraci dobrodošli, jer će vam i sitni pomaci dizati energiju. Bićete okruženi ljudima kojima je do vas stalo te koji o vama imaju odlično mišljenje, ali mogli biste ih razočarati neodgovornošću. Atmosfera u porodici će biti napeta.

 

Vodolija

VodolijaSlobodnim slijedi zanimljiv susret sa osobom koja im se neće toliko svidjeti da bi razmišljali o zasnivanju ljubavne veze. Ali, možda će to biti početak jednog lijepog prijateljstva. Ako ste dosad imali neprijatnosti u dodiru sa suprotnim polom, postajaće vam sve lakše pronaći zajednički jezik, dogovoriti sastanak i ostaviti dobar utisak.

 

Ribe

RibeDan je pogodan za obavljanje poslova po gradu, posebno kupovinu, jer ćete nabaviti nešto po vrlo povoljnoj cijeni. Iznenadiće vas nečija spremnost da popusti vašim uvjeravanjima ili da postupi onako kako mu savjetujete već neko vrijeme. Ako smatrate da se vaša svakodnevnica svela na rutinu, napravite male, ugodne iskorake.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info