Dnevni horoskop za 17.05.2014.

0

Ovan

OvanPsihofizički potencijali biće u porastu. Odlično ćete se osjećati pa ćete obavezama i kontaktima prilaziti sa zavidnom dozom entuzijazma. Kontakti s udaljenim mjestima, daleka putovanja turističke naravi i poznanstva sa strancima donose vam razonodu i priliku za sticanje novih iskustava.

 

Bik

BikRadoznali ste i željni novih informacija, koje mogu varirati od intelektualnih saznanja do svakodnevnih tračeva. Bikovi željni ljubavi blizu su zadovoljstva na tom planu. Na putu prema uspjehu mogu vas zaustaviti pasivnost ili očekivanje da će se sve odvijati povoljno bez vašeg napora.

 

Blizanci

BlizanciNemirni ste i imate potrebu kretati se i komunicirati, makar bez konkretnog cilja. Izmislit ćete opravdanje da nekoga nazovete ili da nekamo pođete. No okolina vam neće biti naročito naklonjena pa će oni na koje računate ili biti u gužvi, nedostupni ili nepažljivi na riječima. Nastojte se što više odmarati, prijeko vam je potrebno.

 

Rak

RakMnogo ćete komunicirati, ali i opažati šta drugi govore i to ne samo po boji glasa nego i po izrazima lica. Biće vas teško prevariti slatkorječivošću. Dok ćete u stvarima koje zahtijevaju logiku ili vještinu briljirati, slabije ćete se snalaziti na ljubavnom planu, na kojem biste mogli povući nesmotrene, nagle poteze.

 

Lav

LavDrži vas želja za zabavom, a vaš duh tjera vas na doživljavanje novih iskustava. Udovoljite toj potrebi i pođite na nova mjesta, otvorite se prema novim i drugačijim ljudima, pozabavite se hobijem ili sportom. Koncentracija vam je odlična pa će vam usvajanje znanja ići lakše, bilo da učite strani jezik ili se spremate za ispite.

 

Djevica

DjevicaNa kućnom planu izgledne su povećane obaveze i nečiji pokušaj da vas navede da obavite njegov posao. Učinite sve da izbjegnete zahtjeve koji bi vam prekrcali dan dužnostima. Ne budete li redovno komunicirali s partnerom, mogli biste ostati razočarani. Njegovi životni interesi takođe su podložni mijenjanju pa se potrudite da budete u toku.

 

Vaga

VagaZabava u društvu s voljenim osobama pružiće vam olakšanje od briga. Ako ste slobodni, novi bi se romantični interes mogao roditi na nekom okupljanju ili proslavi. Odnos s djecom, vašom ili bliže rodbine, biće izvor velikog zadovoljstva. Ako ste često na društvenim mrežama, mogli biste upoznati ugodnog sagovornika.

 

Škorpija

ŠkorpijaIskoristite nalet druželjubivosti i gostoljubivosti za proširenje mreže poznanika. Nalazićete prave riječi za svakoga i mnoge ćete ljude oraspoložiti ili utješiti. Bićete u centru pažnje pri izlascima ili proslavama. Častićete i darivati druge, ne očekujući jeste li od njih dobili dovoljno zauzvrat. Pazite da vas ne iskorištavaju.

 

Strijelac

StrijelacU romantičnom ste, ali ne i sjetnom raspoloženju pa ćete rasvijetliti život svima s kojima dođete u doticaj. Dan će biti pun sitnih znakova pažnje, koji će biti usmjeravani i prema vama i prema drugima. Ukupna količina stresa će opasti pa ćete imati više vremena baviti se stvarima i ljudima koje volite.

 

Jarac

JaracImate snažnu potrebu okružiti se prijateljima i članovima porodice i to posebno u zatvorenom prostoru. Bližnje će osobe od vas tražiti podršku ili vodstvo, ne znajući da i vama treba oslonac. Ljubavna situacija je složenija, jer slutite da je osoba koja vam se sviđa neiskrena, da ima obvezu i da vam ne može biti na raspolaganju onda kada biste htjeli.

 

Vodolija

VodolijaU sebi otkrivate nove izvore osjećaja, pozitivno djelujete na okolinu, a i ona na vas. Vrlo ste osjetljiviji na potrebe i želje drugih, posebno partnera, djeteta. Znaćete im ugoditi, izaći u susret, pomoći gdje treba. Suprotni pol pokazuje sve veće zanimanje za vas, a slobodni bi mogli razmisliti o osobi koju često susreću u svom društvu.

 

Ribe

RibeNespremnost na ustupke zaoštriće poneki prijateljski, ljubavni ili poslovni odnos. Tvrdoglavo ćete ostajati pri svome, iako znate da tako više možete izgubiti nego dobiti. Muška osoba pozitivno će uticati na vas, a žene će vas uznemiravati. Bolovi u leđima biće posljedica nepravilnog držanja i umora.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info