Dnevni horoskop za 14.05.2014.

0

Ovan

OvanNovi partner budi u vama snažne osjećaje, ali vam razum nalaže da se ne otvarate do kraja. Ma koliko vam neko zamjerio zbog distanciranosti, vaš pristup je ispravan. Ne gubite glavu prije nego što se uvjerite da druga strana gaji iskrene namjere prema vama. U protivnom biste mogli odnos usmjeriti u pravcu prolazne pustolovine.

 

Bik

BikDa biste uspješnije obavljali zaduženja, nastojte se što manje baviti beznačajnim situacijama ili bitkama koje ne možete dobiti. Zakonska pitanja privući će vašu pažnju, privatni poslovi sporije će napredovati zbog neriješenih pravnih odnosa. Očekuje vas važan razgovor s roditeljem koji će unaprijediti vaš odnos.

 

Blizanci

BlizanciNemojte poduzimati velike korake, jer vrijeme je povoljno za stvaranje planova, a manje za realizaciju. Ulaskom u novi posao mogli biste previdjeti mnoge bitne stvari koje su važne za uspješan nastavak posla. Dan je odličan za dotjerivanje i uljepšavanje – posjetite frizera! Neko će obznaniti lijepu vijest koja se, indirektno, i vas tiče.

 

Rak

RakVrijeme je da svoje ideje provedete u djelo te iskažete više kreativnosti i umjetničkog duha. Smiješi vam se poslovna sreća pa je konstruktivno iskoristite. U ljubavi stvari polako dolaze na svoje i bez nekog vašeg većeg truda. Ipak, ne uzimajte zdravo za gotovo ono što trenutačno imate. Ne zanemarujte prijatelje!

 

Lav

LavBranićete svoja uvjerenja i raditi po svome, svjesni da time sebi i svojoj vezi nanosite štetu. Partner s vama neće lako izlaziti na kraj. Stavljaće vam do znanja da ste nerazboriti i posvećeni ispunjavanju ličnih ciljeva, nauštrb zajedništva i obitelji. Razmislite o njegovim riječima, jer koliko god uvredljivo zvučale, one su istinite.

 

Djevica

DjevicaZvijezde vam pomažu u poboljšanju poslovnog statusa, svladavanju novog znanja i sticanju iskustva koje će vam koristiti u daljnjem radu. Intuitivno ćete osjetiti šta nije u redu s vašim brakom ili vezom. Razgovor u četiri oka mogao bi dati nov oblik u odnosu i iskristalisati uzajamne stavove. Ako ste s nekim u svađi, danas biste se trebali pomiriti.

 

Vaga

VagaTrošićete mnogo nerava i energije na obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Nedostajaće vam koncentracije pa ćete biti zaboravni, a mogući su i nesporazumi s bližnjima. Ne kasnite na dogovore. Uravnotežite prihode i rashode, povlačite mudre poteze i trošite u okvirima vlastitih mogućnosti.

 

Škorpija

ŠkorpijaSusretljivost i simpatije rodbine vašeg partnera pridonijeće ljubavnom skladu i bliskosti. Zateknete li se u društvu, nekog ćete zadiviti sposobnošću komuniciranja ili verbalnim nadmudrivanjem. Moguća je simpatija ili početak nove ljubavne priče. Raščistite odnos s rođakom, čak i ako to podrazumijeva povišeni ton.

 

Strijelac

StrijelacIako nećete biti posebno raspoloženi, barem odglumite ljubaznost pred partnerom, inače ćete ga zaraziti lošim raspoloženjem. Smetaće vam blizina i prisutnost nekih osoba koje nećete moći izbjeći, a one će vam svojim ponašanjem kvariti dan. Postavite se odlučno u jednoj raspravi i ne dopustite starijima da utiču na vaše odluke.

 

Jarac

JaracVaše dobro raspoloženje biće zarazno pa će bližnji uživati u vašemu društvu. Osoba koja vam se sviđa mogla bi vam ponuditi nešto više od prijateljstva, što će vas zateći nespremne. Ipak, namjerno ćete odugovlačiti s odgovorom, kako biste što duže uživali u nježnom razvoju simpatija i osjećaja između vas dvoje.

 

Vodolija

VodolijaMogli biste nailaziti na poslovne probleme. Shvatite ih kao iskušenja kroz koja morate proći, kako biste došli do cilja. Drugi će vas doživljavati kao tešku i zahtjevnu osobu – potrudite se popustiti onima koji nisu tako spretni i sposobni kao vi. Pronađite tihi kutak za odmor i sređivanje misli, a ukućane zamolite za malo mira i privatnosti.

 

Ribe

RibeNeka vas ne obeshrabre početni neuspjesi, posebno ako za njih postoji prihvatljivo objašnjenje. Višak energije usmjerite ka sportu. Sportisti će postizati dobre rezultate, a uspjesi su izvjesni i u takmičenjima i prezentacijama. Ako nemate mogućnost da negdje otputujete, proširite svoje vidike duhovnim tehnikama ili čitanjem putopisnih knjiga.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info