Najpopularnije haljine za proljetnu sezonu

0

Toplije vrijeme idealno je za trend koji se vraća sa prvim zracima sunca – haljine. One su ultra popularne, veoma rijetko (skoro nikada) su demode, a ove sezone su zastupljene u svim glavnim proljetnim bojama i trendovima – od zabavnih pruga do bijele.

Pogledajte koje su trenutno in i koje svima daju do znanja da je proljeće konačno stiglo.

Mrežasti dijelovi


Prozirni dijelovi jedan su od vodećih trendova! Ipak, da cjelokupni dojam ne bi bio vulgaran, birajte haljinu koja će blago “otkriti” dio struka ili nogu. Najčešći uzorak koji ćete vidjeti ove sezone je mrežasti dio – ljepši je od čipkastog, a i daleko efektniji.

Cvjetni dezen


Proljeće ne bi bilo proljeće bez cvjetnog dezena! Duga haljina sa cvjetnim dezenom odlična je za sve dame koje ne žele da se previše eksponiraju – ona je moderna, dobro pristaje svim oblicima tijela te naglašava sve vaše adute. Naravno, dužinu birate prema ličnim preferencijama.

Pruge


Uparite pruge s jarkim bojama i imaćete dobitnu kombinaciju. Uostalom, pruge nikada ne izlaze iz mode, a živahne boje su pravi vjesnik proljeća.

Pripijena haljina


Proljetne haljine ne moraju uvijek biti duge i lepršave. Za primjer možete uzeti ovu pripijenu haljinu srednje dužine koja je idealna  kako za opuštene tako i za formalnije varijante.

Plisirana


Nabori su zapravo ono što plisiranoj haljini ili suknji daje njenu teksturu. Osim toga, plisirane haljine i suknje klasični su trend pa nije ni čudo što su uvijek popularne.

Pastelne boje


Haljina koja kombinuje dva fantastična proljetna trenda: nabore i pastelne boje. Ova blijedo ružičasta boja svakako je odličan prelaz od tamnijih, zimskih nijansi. Bez obzira da li je u pitanju ova ili neka druga pastelna boja, činjenica je da ćete izgledati fenomenalno u njima.

Geometrijski oblici


Ukoliko pastelne boje i nisu nešto za čim ste “ludi”, odličnu promjenu ćete napraviti ukoliko se odlučite za geometrijske oblike, odnosno dezen. Oni su idealni, jer imaju sposobnost stvaranja iluzija. Veoma su moderni te mogu pomoći u naglašavanju vaše figure, u zavisnosti od dizajna.

Print


Njih jednostavno ne možete izbjeći, jer su jedan od najpopularnijih trendova. Odlične su, jer postoji tako mnogo varijatni, a mogu se nositi u svim prigodama. Naravno, potrebno je obratiti pažnju na model i kroj, odnosno dužinu haljine.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info