Najbolje frizure za okrugli oblik lica

1

Okrugli oblik lica jedan je od najčešćih oblika. Kada je riječ o ovom obliku, većina žena pokušava da ga izduži, odnosno stanji. To se može postići pomoću određenih načina šminkanja, ali skoro pa ništa nije tako efikasno kao odgovarajuća frizura. Evo i koje frizure svjetski stručnjaci preporučuju damama koje imaju okrugli oblik lica.

Pramenovi različite dužine

Ono što ovu frizuru čini odličnom za okrugli oblik lica svakako su pramenovi kose koji nisu iste dužine. Upravo zbog njih okruglo lice izgleda “kraće”. Najkraći pramenovi su dužine brade i oni blago uokviruju lice. Blago uvijeni, duži pramenovi, razvrstani su podalje od lica te to cjelokupnom izgledu daje elegantan izgled.

 

Šiške

Kako biste izbjegli da šiške skraćuju okrugli oblik lica, potrebno je da prilagodite njihovu širinu i dužinu. Najbolje je da one dopiru do trepavica. Takođe, potrebno je da ih prilagodite sa strana i to tako da budu do dva centimetra duže nego što su na najkraćem dijelu. Isfenirajte ih koristeći okruglu četku te ih zagladite peglom za kosu. Na taj način ćete cijelom izgledu dodati stabilnost.

 

Lob frizura sa volumenom

Dužina kose koja seže do ključne kosti ima balansirajući efekat: najveći dio okruglog lica su obrazi pa kada se težište prebaci na donji dio kose dolazi do naglašavanja uglova duž vilice. Kosa je skoro jednake dužine, ali nekoliko nježnih pramenova pri dnu samo će dodati punoću, odnosno volumen. Njena nesavršeost je ono što je čini tako modernom.

 

Zašiljena pixie frizura

Ne plašite se kratke kose. Šiške u kombinaciji sa kratkim, zašiljenim stranama okruglom licu daju definiciju. Ipak, potrebno je da dio oko ušiju bude “mekan”, jer ako je prekratak, dobićete mušku frizuru. Prilikom stajlinga koristite prste, jer korištenje četke ili pegle za kosu frizuri će dati vještački oblik.

 

Dugi, jedva primjetni, pramenovi

Ova frizura izdužuje lice, a njeni suptilni pramenovi, koji počinju u blizini ključne kosti, spriječiće da ona izgleda dosadno. Nježni pramenovi blago podižu frizuru, ali ona i dalje izgleda kao da je jednake dužine. Imajte na umu i to da je duga kosa sklonija ispucalim vrhovima pa je redovno održavanje od presudnog značaja.

 

Šiške pomjerene u stranu

Ne dozvolite da vas pomisao na šiške preplaši – one ne naglašavaju baš uvijek okrugli oblik lica. Šiške pomjerene u stranu u kombinaciji sa dubljim razdjeljkom sa strane i kosom do ramena zapravo stanjuju lice. Najduži dio šiški seže do usana, ali kada ih isfenirate i pomjerite u stranu one sežu do jagodica te ih zaista odlično definišu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info