Kosa: 8 fenomenalnih boja za brinete

0

Ukoliko tek želite da postanete brineta ili ste već brineta koja želi da poboljša i obogati boju svoje kose, onda bi bilo idealno da koristite neku od sljedećih boja, tj. farbi.

Pijesak smeđa


Idealna je za kraće stilove, jer pomaže licu da izgleda nježnije. Imajte na umu da presvijetla nijansa, kod stepenaste frizure, može učiniti vrhove tankima i beživotnima.

Karamel smeđa


Kako biste dobile ovakvu boju, potrebno je da osnova bude u svijelo smeđoj boji, a da pramenovi koji uokviruju lice budu za nijansu svjetliji od osnove. Ova boja najbolje pristaje damama sa tamnijim tenom.

Boja meda


Da biste dobile ovu boju, na srednje smeđu osnovu je potrebno nanijeti pramenove boje zlata i meda. Ipak, pazite – ukoliko nemate velike oči ili ako se ne šminkate, ovaj izgled može izgledati pomalo isprano.

Zlatno smeđa


Boja koja izgleda kao da je dotaknuta zrakama sunca. Odlična je za dame koje imaju blago tamniji ten, jer mu daje boju, svježinu i živahnost.

Kesten smeđa


Ova boja svima dobro stoji. Da biste dobile ovakvu nijansu, potrebno je da osnova bude tamno smeđa, a pramenovi koji uokviruju lice crvenkasti (presudni su za ovu nijansu) i boje karamela.

Mahagonij


Ukoliko imate izraziro tamno smeđu boju kose, koja je na prelazu u crnu, biće dovoljno da na vrhove nanesete malo svjetliju nijansu te nekoliko pramenova boje kestena.

Srednje pepeljasto smeđa


Ukoliko želte ovakvu nijansu, biće dovoljno da nanesete pepeljasto smeđu boju i dodate nekoliko pramenova u nijansi pijesak smeđe. Takođe, ova boja najbolje stoji srednje dugim i dugim frizurama.

Tamno pepeljasto smeđa


Kada želite tamniju nijansu kose, bitno je da uvijek imate na umu dužinu kosu i svoju visinu. Kada imate dugu, tamnu kosu i dovoljno ste visoki, vaš izgled će biti elegantan. Međutim, ako ste niži, onda je nabolje da se odlučite za stepenastu frizuru.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info