6 vježbi za savršenu zadnjicu i butine

0

Čučnjevi su najbolje vježbe za zatezanje donjeg dijela tijela, jer su direktno usmjereni na zadnjicu i butine, više od bilo kojih vrsta vježbi. Počnite sa osnovnim pokretom, a zatim ga “nadograđujte” raznim varijacijama koje će zajamčeno donijeti fantastične rezultate.

 

 

Raširite noge (potrebno je da budu šire od širine ramena) i stavite ruke na bokove. Spuštajte se dok butine ne budu u paralelnoj ravni sa podom, a zatim podignite pete (kao na slici). Spustite pete i to je već jedan pokret. Ponovite dvanaest puta.

 

Sa nogama razmaknutim u širinu ramena, spuštajte se sve do poda, dok prstima ne dotaknete pod (što su prsti bliže stopalima to bolje). Držeći vrhove prstiju na podu, podignite kukove, istovremeno podižući zadnjicu ka plafonu sa blago savijenim koljenima (kao na slici). Nakon povratka u početni položaj, vježbu ponovite dvanaest puta.

 

Ruke stavite na bokove i raširite stopala da budu u širini ramena. Čučnite, podignite se i jako zamahnite desnom nogom ispred lijeve, kao da šutirate loptu unutrašnjim dijelom stopala istovremeno pomijerajući lijevu ruku ka naprijed, a desnu ka nazad. Zamijenite strane da završite jedno ponavljanje. Ponovite dvanaest puta.

 

Stavite ruke iza glave (kao na slici) te raširite noge u ravnini ramena. Čučnite i ustanite podižući lijevo koljeno ka desnom laktu (kao na slici). Zamijenite strane da završite jedno ponavljanje. Ponovite dvanaest puta.

 

Raširite stopala u širini bokova. Čučnite, pružajući ruke iza torza. Ustanite, podignite lijevu nogu i spustite prsa dok ne budu paralelna sa podom, pružajući ruke ka unaprijed (kao na slici). Zamijenite strane da završite jedno ponavljanje. Ponovite dvanaest puta.

 

Napravite čučanj naslonjeni leđima na zid, skupljenih stopala. Butine trebaju biti paralelne sa podom, ruke na bokovima. Održavajte kontakt leđa i zadnjice sa zidom i podignite lijevo koljeno ka grudima (kao na slici). Podignite se. Zamijenite strane da završite jedno ponavljanje. Ponovite dvanaest puta.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info