Najbolji ženski parfemi po izboru muškaraca

0

Koji je ženski parfem najbolji? Možda to pitanje ne treba postavljati ženama, već muškarcima. U istraživanju koje je proveo američki magazin Cosmopolitan, muškarci su se odlučili za sljedećih šest parfema.

Ipak, to ne znači da trebate odmah trčati do parfimerije i kupiti neki od njih. Uvijek nosite ono što se prvenstveno vama sviđa. Ipak, hajde da vidimo o kojim parfemima je riječ.

Oscar de la Renta – “Live in love”


Ovaj miris je priča o ljepoti, romantici i cvjetnim notama! Njegove gornje note su zumbul, bergamot i đurđevak. On, takođe, sadrži i drvenaste note, od kedra do ćilibara i mošusa. Live in love je odličan za večernje izlaske.

Burberry – “Body”


Ako ste u potrazi za mirisom koji odiše luksuzom i senzualnošću, onda je ovaj parfem baš za vas! Obilježavaju ga note breskve, ruže i sandalovine. Odličan je i za dnevne i za večernje varijante.

DKNY – “pureDKNY Verbena”


Miris koji odiše svježinom, oštrinom i potpunom čistoćom. Nevjerovatne note božura, latica jasmina u kombinaciji sa notama ćilibara i morkse mahovine ovom parfemu daju njegov jedninstven i neponovljiv miris. Lagan, sjajan, divan!

Vera Wang – “Lovestruck”


On je sladak, sočan i senzualan. Već po izgledu bočice se da naslutiti o kakvoj mješavini je riječ: ružičasta guava, mandarina, tuberoza i cvijet lotosa. Fantastičan je za duge, ljetne večeri.

Alexander McQueen – “My queen”


Ako želite nešto jedinstveno i drugačije, onda birajte ovaj parfem. Miris otvaraju note badema i ljubičice koje polako prelaze u čiste note narandže, bijelog mošusa i suncokreta. Miris se dalje razvija ka notama pečulija, kedra i vetivera, a na kraju završava notama perunike i vanile.

Da, ovaj parfem je jedinstven i po tome što mu je struktura sačinjena od četiri nivoa, za razliku od tradicionalnih parfema koji imaju samo tri nivoa.

Calvin Klein – “Euphoria”


Egzotični cvjetno-voćni miris je prozračan i sočan poput voćnih nota koje su zarobljene u njemu. Tajanstven je i privlačan kao tamno egzotično cvijeće. On vas poziva da uživate u radostima života.

Osnovne note su šipak, japanska jabuka, lotus, crna orhideja, ljubičica i ćilibar. Namijenjen je ženama koje se osjećaju seksi, šik i samouvjereno.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info