Bivša asistentica Lady Gage podnijela tužbu

0

Kada je riječ o šefovanju, čini se da je Lady Gaga pravo čudovište. Njena bivša asistentica, Jennifer O’Neill je podnijela tužbu protiv slavne pjevačice te tvrdi da joj Gaga duguje 380 000 dolara za prekovremeni rad. Četrdesetjednogodišnja O’Neill tvrdi da je bila pravi rob i da je morala da se drži one stare „Gaga okom, O’Neill skokom“. Između ostalog, njene odgovornosti su bile i: donositi pjevačici sve što ona poželi i to u bilo koje doba dana ili noći, rukovođenje rasporedom, novcem i hranom (zbog ovakvog tempa, asistentica nije imala vremena ni da jede). I da, briga o odgovarajućoj garderobi što znači da je O’Neill možda morala i da posjećuje lokalne mesnice (sjećate se da se Lady Gaga pojavila na dodjeli MTV nagrada u haljini od mesa?).

Izgleda da je ovo bio veoma naporan posao, ali čini se da je to zapravo opis radnog mjesta, ako neko želi da postane asistent slavnoj Stefani Joanne Angelina Germanotta (pravo ime Lady Gage). Ipak, čini se da je jadna O’Neill dobro prošla, bar sudeći prema onome šta je morala njena prethodnica, Angela Cienmy, da radi dok je bila asistent. Cienmy je morala da spava u stanu popularne pjevačice, jer je ona mrzila da bude sama. Štaviše, čak je morala i da se tušira skupa sa pjevačicom tako da ona nikada ne provede nijedan sekund sama!

O’Neill je imala godišnju platu od 75 000 dolara, a na ovom poslu je radila trinaest mjeseci tako da se cifra koju traži sudskim putem, na ime prekovremenog rada, čini opravdanom. Naravno, iz tabora Lady Gage su izjavili da su sve optužbe neosnovane.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info