Tako to radi Adriana Lima

0


Da li je vježbanje za Victoria’s Secret show isto kao i treniranje za maraton? Naravno da nije, ali kreatori i stilisti popularnog showa misle da jeste.

Jedan od Viktorijinih anđela, Adriana Lima, otkrila je za Telegraph način na koji ona dolazi u formu pred predstojeći show. Situacija je malo uzdrmana, jer je jedan magazin prošle godine pitao Limu isto pitanje (savjet za novinare: možda bi trebali pitati manekenke i neke druge stvari osim „Šta JEDEŠ?“). Lima je tada odgovorila da je na dijeti pri kojoj je zabranjen unos ugljenih hidrata i da vježba do dva sata dnevno (uz prisustvo ličnog trenera). „Mogu jesti samo zeleno povrće, sve što je grilovano ili kuhano na pari ili sto grama bilo koje vrste proteina“, pojasnila je Lima. „Imam nutricionistu. Viđam se sa njim na dnevnoj bazi i on mi provjerava krv, disanje i sve drugo da bi se uvjerio da je sa mojim organizmom sve u redu“.

Ove godine, Telegraph je „dopunio“ taj izvještaj i objavio da je Lima trenirala jednom dnevno u zadnjih šest sedmica i dva puta dnevno u zadnje tri sedmice. Još se dodaje da se Lima viđa sa nutricionistom koji joj mjeri mišićnu masu, nivo masti i nivo zadržavanja vode u  organizmu. Preporučio je proteinske napitke, vitamine i suplemente koji će joj održavati energetski nivo tokom treniranja. Lima pije četiri litre vode dnevno. Devet dana prije početka showa, biće podvrgnuta strogom režimu i piće samo proteinske napitke (čvrsta hrana se izbacuje iz upotrebe). Dva dana prije showa, uzdržavaće se od propisane norme od četiri litre vode i dozvoljeno joj je da pije vodu onoliko koliko joj to organizam zahtijeva. Dvanaest sati pred show, prestaće u potpunosti da unosi vodu u organizam. „Tečnosti se ne unose i organizam ima vremena da se ‘isuši’. Nekada se može izgubiti i do tri kilograma na taj način“, rekla je Lima.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info